DMG Grantek

Från vänster Johan Karlsson, Torbjörn Bäcklund, Kjell Granqvist och Per Jansson. Foto: DMG MORI.

Dec 10, 2019

Grantek taktar upp med ny utrustning från DMG MORI och ABB


Ökar produktiviteten rejält.

Grantek AB i Fagersta är ett företag med lång erfarenhet som levererar produkter och tjänster inom områdena mekanisk bearbetning, serieproduktion, legotillverkning, reverse engineering, konstruktion, CAD/CAM-teknik, 3D-skrivare m.m. 

Företagets gedigna materialkunskap, flexibilitet och produktionsresurser tillsammans med ett välutvecklat samarbete med underleverantörer erbjuder kunderna en stor variation av produkter och tjänster.

Exempelvis erbjuder Grantek nytillverkning enligt kundunderlag, design och optimering av detaljer, tillverkning av finmekanik såsom verktyg, produktions- och specialdetaljer.

Nu är verkstadens tredje DMG MORI levererad, en CTX Beta 150 TC, som ska laddas med en robot från ABB.

Investeringen innebär att man nu kan börja använda betydligt flera timmar av dygnet än de 8 timmar som en vanlig arbetsdag innefattar. Maskinen är kapabel till 5-axlig simultan bearbetning. 

-Vi känner ett stort förtroende för DMG MORI Sweden som leverantör. De erbjuder kvalitetsprodukter med en god ergonomi för operatörer och dessutom ligger de i framkant i den tekniska utvecklingen, kommenterar Grantek sin nya investering.

Grantek har anor från 1940-talet och personalstyrkan består för närvarande av 7 personer.

ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  189

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17