Foto: Gränges.

May 4, 2018

Gränges miljoninvesterar för att återuppta produktion


En total investering om 26 miljoner dollar.

Gränges har beslutat att återuppta produktionen vid fabriken i Newport, Arkansas, för tillverkning av tunn aluminiumfolie för olika typer av konsumentapplikationer. Totalt uppgår investeringen till 26 MUSD. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det här är ett bra tillfälle för oss att uppgradera och använda de tillgångar vi redan äger, och adressera en attraktiv marknadsnisch som tidigare i huvudsak försörjts via import. Vi räknar med att investeringen ska ge ett positivt bidrag till resultatet under 2019 och framåt”, säger Gränges VD Johan Menckel.

Investeringen avser uppgradering av nuvarande valsverk och utrustning. Fabriken i Newport tillverkade aluminiumfolie för konsumentapplikationer fram till 2015 och har därefter i huvudsak varit stängd med en mycket begränsad verksamhet inom ytbehandling. Fabriken var en del av Norandas verksamhet inom valsad aluminium som Gränges förvärvade 2016.

”Denna investering bygger på vår strategi för tunna aluminiumprodukter och innebär att vi investerar för att stödja våra kunder i deras tillväxtplaner. Det är goda nyheter både för våra framtida kunder och lokalt för regionen runt Newport”, säger Patrick Lawlor, President Gränges Americas.

Produktionen i Newport kommer att starta under första kvartalet 2019, och sedan successivt utökas i takt med att uppgraderingen slutförs. Kapaciteten kommer att uppgå till 20 kton per år till att börja med, för att sedan öka under kommande år.

USALoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT