Foto: Gränges.

Sep 18, 2020

Gränges förvärvar tyska GETEK


Förvärvar resterande andel.

Gränges har tecknat ett avtal om förvärv av de återstående 49 procent av aktierna i GETEK GmbH och verksamheten Dispal®, inklusive tillgångar, immateriella rättigheter och varumärket Dispal®, för 8,5 MEUR från Erbslöh Aluminium GmbH, som ingår i WKW.group. GETEK GmbH har ägts gemensamt av Gränges (51 procent) och Erbslöh (49 procent) sedan 2017. Förvärvet passar Gränges strategiskt mycket väl och stärker bolagets plattform för lönsam tillväxt.

GETEK GmbH tillverkar aluminiumgöt genom avancerad sprayformningsteknik. Bolaget har två produktionsanläggningar, en i St Avold i Frankrike och en i Velbert i Tyskland, med en årlig produktionskapacitet på totalt 3 500 ton. År 2019 uppgick GETEK GmbHs omsättning till 6,3 MEUR och antalet anställda till 22.

Verksamheten Dispal® tillhandahåller avancerade sprayformade aluminiummaterial med hög prestanda och stabil kundbas. Förvärvet bidrar med nya kundsegment för Gränges inom högteknologiska industrier såsom flyg- och rymdindustrin samt industrirobotar.

”GETEK och Dispal® tillför nya kapabiliteter och ny kapacitet för att bredda Gränges erbjudande av avancerade aluminiummaterial till existerande och nya kundsegment. Genom förvärvet får Gränges kapabiliteter för och tillgång till den snabbväxande marknaden för pulvermaterial för additiv tillverkning. Förvärvet passar Gränges strategiskt mycket väl och stärker vår plattform för hållbar lönsam tillväxt,” säger Johan Menckel, VD för Gränges AB.

GETEK, inklusive verksamheten Dispal®, kommer att vara ett helägt dotterbolag till Gränges AB och en del av Gränges Europas verksamhet.

Transaktionen förväntas ha en neutral effekt på Gränges vinst per aktie. Förvärvet av GETEK förväntas genomföras under det fjärde kvartalet 2020 och förvärvet av verksamheten Dispal® förväntas genomföras under det första kvartalet 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    84

SENASTE NYTT