Foto: Gränges.

Aug 17, 2018

Gränges avbryter joint venture


Det var i september 2017 som Gränges tillkännagav planerna med japanska Mitsubishi Aluminum Co., Ltd. Nu kliver Gränges av.

I september 2017 tillkännagav Gränges AB planer på att bilda ett joint venture-företag i Nordamerika med japanska Mitsubishi Aluminum Co., Ltd för tillverkning av avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till fordonsindustrin.

Gränges har beslutat att inte fullfölja planerna på ett joint venture-företag i Nordamerika, då projektet inte är tillräckligt attraktivt ur ett risk/avkastningsperspektiv för Gränges del givet rådande förutsättningar. Gränges och Mitsubishi kommer emellertid att fortsätta dialogen om framtida affärsmöjligheter.

Gränges är fortsatt starkt engagerat i den nordamerikanska marknaden och nuvarande expansionsplaner löper enligt plan. Gränges utforskar också affärsmöjligheter för avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till fordonsindustrin i Nordamerika.
 • Jan 17, 2020

  C Edgren byter namn till Tappex

  Branschnytt Tappex, som sedan flera år äger C Edgren, är en spelare med starka muskler när det gäller infästningar på den europeiska marknaden.
  28
 • Jan 17, 2020

  Midroc förvärvar CraneX

  Nyheter Ska bli starkare inom industrin i Norrland.
  146
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  16