Foto: Gränges.

Aug 17, 2018

Gränges avbryter joint venture


Det var i september 2017 som Gränges tillkännagav planerna med japanska Mitsubishi Aluminum Co., Ltd. Nu kliver Gränges av.

I september 2017 tillkännagav Gränges AB planer på att bilda ett joint venture-företag i Nordamerika med japanska Mitsubishi Aluminum Co., Ltd för tillverkning av avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till fordonsindustrin.

Gränges har beslutat att inte fullfölja planerna på ett joint venture-företag i Nordamerika, då projektet inte är tillräckligt attraktivt ur ett risk/avkastningsperspektiv för Gränges del givet rådande förutsättningar. Gränges och Mitsubishi kommer emellertid att fortsätta dialogen om framtida affärsmöjligheter.

Gränges är fortsatt starkt engagerat i den nordamerikanska marknaden och nuvarande expansionsplaner löper enligt plan. Gränges utforskar också affärsmöjligheter för avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till fordonsindustrin i Nordamerika.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    62