Granitskopa. Foto: Götene Ufo.

May 30, 2018

Götene Ufo lanserar ny tuff produktserie


Utvecklad i samarbete med SSAB.

Götene Ufo AB har utvecklat en helt ny serie djupskopor som går under namnet Götene Granit. Serien presenteras på Svenska Maskinmässan i Stockholm 31 maj - 2 juni.

Skopserien Götene Granit är anpassad för riktigt tuff körning med höga krav från kunder som har fokus på slitstyrka och utformning. Ett typiskt användningsområde för Granitskopan är att ösa berg till en kross.

-Tillsammans med SSAB har vi utvecklat helt ny serie djupskopor från 2000 till 5000 liter. Målsättningen har varit att optimera slitstyrka och minimera vikt säger Götene Ufos VD Sven Lans.

-Avsikten med detta har naturligtvis varit att skapa en totalekonomisk fördel för våra slutkunder. Med hjälp av SSAB:s nya material har vikten kunnat reduceras samtidigt som slitstyrkan ökats. Detta medför mindre bränsleförbrukning i kombination med längre livslängd vilket blir en svårslagen
kombination.

-Det blir betydligt mer pengar kvar i plånboken. Mindre vikt = mindre bränsle och mindre slitage på maskinen = mer pengar över för våra kunder fortsätter Lans.

-Granitserien är i sin utformning avsedd att snabbt kunna fylla en kross. Därav är botten något kortare och intaget något bredare än på våra övriga HD/ED skopor. Har kunden andra önskemål på utformning så är vi lyhörda.

Uppbyggnaden av skopan är också ändrad och man har gått ifrån det traditionella ämnesröret till att ersätta det med en bockad låda i fackverkskonstruktion. Den konstruktionen blir mycket stark och sparar dessutom vikt.

En annan fördel med Granitskoporna är att skopans infästning är nedsänkt i taket för att få maximal brytkraft och styrka i skopan.

På Svenska Maskinmässan kommer Götene Ufo AB även att visa ett flertal av andra typer av kvalitetsredskap till grävmaskiner och hjullastare.
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129