Foto: Götene Ufo.

Apr 18, 2019

Götene Ufo investerar i maskinparken


-Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.


Götene Ufo AB har i dagarna köpt en ny Koike plasma/gasskärmaskin av IBE robot från Timrå. Maskinen är fullutrustad och har bland annat vridbart skärhuvud på plasman och vattenbord med automatiska rullbanor för enkel rengöring och hantering av mindre skurna delar.

Som plasmaströmkälla har Götene Ufo ett system som klarar 80mm och 50mm i genomslag. Installation beräknas ske under sommaren 2019.

-Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, VD på Götene Ufo AB.

-Vår bedömning är att vi skall kunna dubbla vår skärkapacitet med denna nya maskin då den är utformad för att passa vår produktion och ge oss bästa tänkbara flöde och effektivitet fortsätter Lans. Att kombinera maskinen med både plasma och gas gör att vi klarar av alla tjocklekar vi har behov av att skära på det effektivaste sättet och det vridbara huvudet gör att vi kan göra fasningar i plåten automatiskt istället för att göra detta med handplasma, fortsätter Lans.

Vi har haft IBE robot som leverantör och samarbetspartner i över 12 år och är mycket nöjda med deras service, kunskap och support. Så därför blev valet av leverantör till denna nya maskin
ganska enkelt till slut då IBE robots erbjudande var det som passade oss bäst, avslutar Lans.

IBE robot har i mer än 60 år försett kunder i Sverige med maskiner för svetsning och sedan 1991 representerat Koike skärmaskiner på den Svenska marknaden,

-Redan 2006 levererade vi den första Koike-maskinen till Götene Ufo AB, och sedan dess har vi haft ett givande samarbete gällande service, underhåll och utveckling säger Patrik Strömberg, VD på IBE robot.

-Det är därför väldigt glädjande att Götene Ufo AB väljer oss som leverantör igen när dom nu gör en nyinvestering fortsätter Strömberg.

-Götene Ufo ligger i framkant vad gäller förbättringsarbete och effektiviseringar i sin produktion och det har varit en utmanande resa för oss som leverantör att nå upp till dom högt ställda krav som Götene Ufo har, men vi känner oss väldigt trygga i att vi hittat en riktigt kanonlösning avslutar Strömberg.
 • Jul 15, 2019

  3D-printa med månstoft

  Nyheter Den 21 juli 1969 tog Neil Armstrong sina första steg på månen – på en yta täckt av månstoft
  6
 • Jul 11, 2019

  Högskolan Väst utbildar fler tekniker än nånsin

  Nyheter På nationell nivå har drygt 279 300 personer antagits till en högskoleutbildning i höst – 1,5 procent fler än för ett år sedan. Högskolan Väst följer trenden vad gäller antagningen av programstudenter. Fler studenter än någonsin är antagna på Tekniskt basår. - Mycket glädjande att fler får en möjlighet att komma in på det tekniska fältet, säger Jan Theliander, prorektor.
  49
 • Jul 11, 2019

  BillerudKorsnäs först med produktion av pappersbatteri

  Nyheter BillerudKorsnäs fortsätter utvecklingen av pappersbatteriet och har under våren genomfört världens första produktion på en pappersmaskin. Projektet är därmed ett steg närmare en kommersialisering av både små- och storskalig energilagring i ett pappersbatteri.
  97
 • Jul 10, 2019

  Saab får stororder från Försvaret för tekniskt stöd till Gripen

  Nyheter Saab har fått en beställning från Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) på fortsatt tekniskt stöd till vapen och yttre last på Gripen. Ordervärdet uppgår till MSEK 142.
  34
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12