Foto: Ferex.

Feb 6, 2018

Goda utsikter för verkstadsföretaget efter avslutad rekonstruktion


Ser redan behov av att anställa fler maskinoperatörer.

Torsdag den 1 februari markerade en milstolpe i Byskeföretaget Ferex historia. Företaget kunde då efter närmare ett år avsluta den rekonstruktion som genomförts.

-­Arbetet har varit framgångsrikt, och vi är mycket glada att nu kunna ta det här steget. Det är möjligt tack vare lojala kunder, leverantörer och medarbetare, säger vd:n och ägaren Hans Sundqvist.

I januari 2017 gick verkstadsföretaget Ferex AB i Byske in i rekonstruktion. Företaget bedömdes ha goda chanser att kunna drivas vidare.

-Tack vare en fantastisk uppslutning från kunder, leverantörer och medarbetare har vi kunnat bedriva en normal verksamhet under rekonstruktionen. Flera kunder har till exempel lagt mer beställningar än vanligt under den här perioden, ett kvitto på att vi ses som en stark och viktig leverantör, säger Hans Sundqvist.

Företaget har tillsammans med rekonstruktören genomfört åtgärder som har lett till att bolagets lönsamhet har kunnat återställas.

-När vi nu åter står helt på egna ben har vi för det närmaste året lagt en budget där vi håller tillbaka kostnaderna så långt det är möjligt för att konsolidera oss och bygga en plattform för att satsa för framtiden.

Just nu ligger fokus på att forma företagets organisation för en ännu effektivare produktion.

-­Vi ser inga stora förändringar på personalsidan framför oss, men exakt vart organisationsöversynen tar oss vet vi inte än. Redan idag ser vi dock ett behov av att anställa ytterligare maskinoperatörer, och en utvecklad organisation kan även leda till förändringar på tjänstemannasidan. Bland annat tillkommer troligen någon tjänst på grund av att vi inför nya en del nya funktioner. Vi ser positivt på framtiden och det känns väldigt skönt att nu påbörja vår nya resa, avslutar Hans Sundqvist.

Med en stark orderingång, revanschsugna medarbetare och en stark vilja att utveckla företaget ser framtiden nu betydligt ljusare ut för Ferex än den gjorde för ett år sedan.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT