gnotec

Foto: Gnotec.

Sep 21, 2020

Gnotec flyttar produktion och 80 tjänster till Hyltebruk


Efter förra veckans stora smäll, att Stora Enso stänger ned delar på orten, ser det nu betydligt ljusare ut.

I förra veckan stod det klart att 140 jobb kan vara hotade på Stora Enso i Hyltebruk. Företaget meddelade att man planerar stänga en av sina pappersmaskiner samt returstationen i Hylte. 140 medarbetare kan bli av med jobbet, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av personalstyrkan.

Men på torsdagen kom så beskedet att bilkomponenttillverkaren Gnotec Sweden AB kommer flytta delar av sin produktion av komponenter till bilindustrin från Reftele i Småland till Hylte. Det rapporterar SVT Halland.

– Det kan matcha upp brukets tapp och vi kan räta på ryggarna lite, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT.

Det handlar om 80 jobb, men det innebär dock inte att det kommer komma ut 80 nya lediga tjänster. Enligt Ronny Löfquist har företaget erbjudit sina nuvarande anställda att flytta med.

– Många kommer säkert flytta med, men långsiktigt innebär det 80 tjänster i Hylte och vid nyrekrytering är det oerhört positivt.

Det är i nuläget inte klart exakt när produktionen kommer att flyttas, men troligen under mitten av 2021.

Gnotec Sweden har idag 400 anställda vid sina anläggningar i Kinnared, Hylte och Reftele. Gnotec Sweden är en del av Gnotec Group, en producent av metallkomponenter för fordonsindustrin med verksamheter också i Kina, Slovakien och USA.

Företaget arbetar med avancerad pressning, svetsning och montering och har hög grad av automation, lean produktionsmetoder samt nollfels-princip vid sina produktionsanläggningar.

Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT