Linda Fransson

Linda Fransson. Foto: Gnosjö Automatsvarvning.

May 5, 2020

Gnosjöföretaget gästar samhällsprogrammet Ekdal & Ekdal


– Lennart Ekdal visste att vi red ut den stora finanskrisen 2007–2008 utan att varsla. Därför ville han veta vilken vår strategi är nu, säger företagets vd.

Idag tisdag är det premiär för säsong 2 av SVT:s samhällsprogram Ekdal & Ekdal, där de två kusinerna och journalisterna Lennart och Niklas Ekdal tar upp viktiga samhällsfrågor. Dagens program handlar om hur coronan påverkar näringslivet och medverkar gör Gnosjö Automatsvarvnings vd Linda Fransson.

Förra veckan var Lennart Ekdal hos Gnosjö Automatsvarvning och intervjuade Linda Fransson med anledning av hur företaget, som underleverantör till fordonsindustrin, ser på coronans påverkan på produktion och affärer.

– Lennart Ekdal visste att vi red ut den stora finanskrisen 2007–2008 utan att varsla, och därför var väl rustade när ekonomin sedan drog igång. Därför ville han veta vilken vår strategi är nu. Och strategin är densamma, att vara beredda när allt vänder, säger vd Linda Fransson.

Första avsnittet sänds den 5 maj klockan 20.00 i SVT2.

Gnosjö Automatsvarvning har ett 60-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserade på svarvning av komplexa detaljer i stora serier med krav på högsta precision. I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, flerspindliga och CNC-svarvar. Våren 2018 lanserade de ett treårigt projekt för att belysa innovationsfrågor och ta ansvar för att driva dessa framåt. Satsningen bygger på ett helhetstänk med såväl intern processutveckling som extern kundutveckling, och online-plattformen Brave New Business där de lyfter modiga satsningar, innovativa lösningar och nyskapande affärer i näringslivet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    Nya eldrivna Merca-vanen till Sverige

    Mercedes-Benz satsar enorma belopp på elektrifiering av sitt utbud. Nu svensk säljstart för nästa modell på tur - en elektrisk storkombi.
    181