göhlins handdesinfektionsmedel

Foto: Göhlins.

Mar 27, 2020

Gnosjöföretaget delar ut gratis handdesinfektion till kunderna


Viktigt att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt, menar Emil Göhlin.

Den 18 mars tog familjeföretaget Göhlins i Gnosjö kontakt med bolaget Anolytech AB som har utvecklat utrustning för att effektivt kunna tillverka desinfektionsmedel på lokal nivå. De hade valt att gratis erbjuda handdesinfektionsmedel till de som har möjligheten att ta sig till Ystad.

Göhlins bestämde sig direkt för att skicka lokala Gnosjö Taxi för att hämta ett gäng dunkar med koncentrat vilket blandas ut till 1000 liter till en början.

-Vi har även köpt hem hundratals tvålpumpar som vi lyckades få tag på. Vi delar ut dunkar och tvålpumpar till våra kunder för att begränsa smittspridningen så gott det går på arbetsplatsen. Vi vill även erbjuda alla hotell och restauranger i byggden som är otroligt hårt drabbade, att ha möjligheten att få det utlevererat till sig, säger marknadsansvarige Emil Göhlin.

-Vi blev otroligt inspirerade av insatsen som Anolytech bestämde sig att göra och valde därför att hjälpa till. Det är svårt för ett företag att göra allt, men betydligt lättare när många företag gör en liten insats. Det är viktigt att vi i stunder som dessa inte blundar och hoppas på att det går över av sig själv utan att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt.

Om handdesinfektionen

Används för att döda bakterier och virus, främst för att förhindra överföring av smitta. Den innehåller hypoklorsyra som ingår naturligt i vårt immunsystem. Studier visar att hypoklorsyra dödar virus tillhörande coronavirusfamiljen. Ett betydligt mer skonsamt medel jämfört med handsprit som torkar ut huden på en helt annan nivå. Däremot är det fortfarande en rekommendation att använda återfuktande gel/ kräm då även vatten torkar ut huden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT