Linda Fransson. Foto: Gnosjö Automatsvarvning.

Mar 9, 2020

Gnosjöföretaget ansöker om att leda Industridagen 2021


Önskat tema för dagen är ”Hållbart innovativa för en ökad konkurrenskraft”.

År 2019 hölls Industridagen i Sandviken där Industrirådet samarbetade med bland annat Region Gävleborg och Sandvik. Nu tar Gnosjö Automatsvarvning det regionala näringslivsperspektivet och ansöker om värdskap för Industridagen 2021 tillsammans med Region Jönköpings län, Business Gnosjöregionen, Elmia, Jönköping University, Spark och Science Park.
 
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, är mycket engagerad i svensk industris framtid. Hon skrev för en tid sedan en debattartikel i SvD om svårigheterna att rekrytera kompetent personal. Att ansöka om att får anordna Sveriges största arbetsmöte för industrin är en annan plattform att agera från.
 
– Vårt önskade tema för dagen är ”Hållbart innovativa för en ökad konkurrenskraft”. Här är svensk industri redan framgångsrika, men vi kan bli ännu bättre om vi samarbetar i vissa frågor, menar hon.
 
Vid Industridagen i Gävle förra året talade bland annat Sveriges statsminister Stefan Löfven och Sandviks tidigare vd Björn Rosengren, nu vd för ABB. Om Region Jönköping får eventet hoppas Linda Fransson på talare med samma dignitet.
 
– Det är viktigt med representation och talare från högsta politiska nivå. Men minst lika viktigt är det att hitta ledare i den globala industrin som arbetar progressivt och vågar se den disruptiva innovationen som en möjlighet.
 
Nu väntar man med spänning på Industrirådets beslut om vilken av fyra utvalda regioner som får eventet.
 
Om Industridagen
Industrirådet arrangerar återkommande en nationell Industridag där man samlar deltagare från samhällets alla aktörer – företag, fack, politik, akademi och samhället i stort – för att gemensamt sätta fokus på avgörande frågor för Sveriges fortsatta utveckling. För att genomföra en framgångsrik Industridag behövs en stark industrinärvaro i regionen och en handlingskraftig samarbetspartner som medverkar i utveckling och genomförande. Industrirådet är ett samarbete mellan industrins fack och industrins arbetsgivarorganisationer.

'Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    Nya eldrivna Merca-vanen till Sverige

    Mercedes-Benz satsar enorma belopp på elektrifiering av sitt utbud. Nu svensk säljstart för nästa modell på tur - en elektrisk storkombi.
    181