Mikael Heilmann

Mikael Heilmann. Foto: MakerSquare.

Mar 12, 2021

Gnosjöföretag och Konstfack framtidssäkrar hållbar svensk industri


På måndag 15 mars bjuder MakerSquare in industridesignstudenter från Konstfack och tillverkningsföretag i Gnosjöregionen till en digital Q&A.

Tillsammans bygger de ett nätverk för samarbete och kunskapsutbyte.

– Vi vill nå ut till industridesigners och visa på alla möjligheter med svensk tillverkningsindustri. Det känns väldigt kul att vi kan fortsätta denna resa tillsammans med Konstfack, säger Mikael Heilmann, vd för MakerSquare.

Förra året besökte studenterna Gnosjö Automatsvarvning för att få en insyn i produktionsmetoder, materialval och produktionsmöjligheter. I år tar det nystartade bolaget MakerSquare över uppdraget. Mikael Heilmann, vd för MakerSquare, ser det digitala mötet som en möjlighet snarare än ett hinder. 

– Det blir en livesändning med förinspelade intervjuer från fem tillverkningsföretag där studenterna har skickat in sina frågor i förväg. Vi har även bjudit in varje företag så att studenterna har möjlighet att ställa frågor live, förklarar han. 

Trots att mötet sker digitalt har det fortfarande samma fokus – att skapa förutsättningar för hållbarhet och design att mötas i svensk tillverkning.

– Miljöpåverkan sker redan i designfasen och det gör skillnad om man producerar i Sverige eller utomlands. Därför är det viktigt att utbilda kommande generationer med all den möjlighet som finns kring kortare produktionstider och förutsättningar att producera på hemmaplan, avslutar Mikael Heilmann. 
  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT