Stefan Jonsson. Foto: Garo.

May 5, 2017

Gnosjöbolaget inleder året med starka siffror och förbereder vd-byte


Nuvarande vd lämnar efter 20 år.

Året har börjat bra för GARO med en stark utveckling av verksamheten och ett förvärv för att stärka kapaciteten. Nettoomsättningen under första kvartalet ökade med 21% till MSEK 181,6 (149,6) drivet av en stark tillväxt i GARO Sverige och en god utveckling av byggrelaterade produktområden i GARO Övriga marknader.

Rörelseresultatet ökade med 54% till MSEK 23,6 (15,3 justerat för jämförelsestörande poster) och rörelsemarginalen förbättrades till 13,0% (10,2). Kraftigt ökade volymer i kombination med genomförda produktivitetshöjande program har bidragit till förbättrade bruttomarginaler och lägre omkostnader i förhållande till omsättningen.

Under hösten 2017 tillträder Carl-Johan Dalin som har utsetts till ny VD och koncernchef för GARO AB. Han efterträder Stefan Jonsson som efter många år i bolaget går i pension i höst.

Carl-Johan Dalin kommer närmast från Draka Kabel Sverige AB där han varit VD sedan mars 2014. Carl-Johan Dalin är civilingenjör och har under sina 14 år i Draka Kabel Sverige innehaft ett flertal positioner, bland annat som teknikchef.

Stefan Jonsson har varit VD och koncernchef i bolaget i mer än 20 år och har i år fyllt 64 år. Han kommer att stödja Carl-Johan Dalin under en övergångstid och står till valberedningens förfogande som styrelseledamot i GARO.

Anders Pålsson, styrelseordförande för GARO kommenterar: ”Att Stefan Jonsson varit väldigt betydelsefull för GAROs utveckling råder det inget tvivel om. Vi har full förståelse för att Stefan vill lämna över stafettpinnen när han snart går i pension. Samtidigt är jag glad över att GARO hittat en synnerligen kompetent VD i Carl-Johan Dalin. Hans erfarenhet från branschen, marknadsorientering och ledarskap kommer väl till pass i bolaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya position.”

GARO utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen med huvudkontor i Gnosjö. Koncernen omsatte 2016 MSEK 658 och har cirka 321 anställda.
  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    77
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT