En RM12 motoringenjör utför boroskop-provning på fläktbladen på en RM12-motor

Jan 11, 2017

GKN Aerospace och FMV förlänger avtalet för motor RM12 i Gripen


Den treåriga förlängningen omfattar tekniskt produktstöd, motorunderhåll och materiel-försörjning för RM12, till ett värde av 1,6 miljarder kronor.

Avtalet gäller de RM12-motorer som används i Sverige, Ungern, Tjeckien och Thailand.

RM12 PBL-avtalet (Performance Based Logistics – incitamentbaserat) med FMV, som signerades i början av förra året, förlängs enligt den nu utlösta optionen till år 2020.

GKN Aerospace Sweden AB har sedan 1930-talet levererat motorer till svenska stridsflygplan. Sedan 2010 har GKN haft ansvar att leverera full tillgänglighet till RM12-motorerna, inom ramen för RM12 PBL-avtal. RM12-motorflottan har hittills genererat närmare 250 000 flygtimmar utan att några allvarligare motorrelaterade flygplansincidenter har inträffat.

GKN Aerospace innehar typcertifikatet för RM12-motorn i Sverige. Tekniskt produktstöd, motorunderhåll och materielförsörjning för RM12 kommer därmed även i fortsättningen att utföras av ca 200 erfarna och kunniga specialister på GKN i Trollhättan.

Mike McCann, VD GKN Aerospace Engine Systems kommenterar avtalet:
“GKN Aerospace Swedens mångåriga engagemang med att produktstödja motorer för svenska stridsflygplan är mycket viktigt för vårt företag. Vi är mycket stolta över vårt lång-siktiga produktstöd för de svenska stridsflygplanen och är glada över att FMV, som planerat och enligt avsikt, har förlängt RM12 PBL-kontraktet. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med det svenska Flygvapnet/Försvaret och FMV och att ytterligare få möjlighet, att i nära samarbete, utveckla åtagande och samarbetsformer. Vi är tacksamma för det fortsatta förtroende som FMV har visat genom att förlänga RM12 PBL-kontraktet med oss.”

    Annons
  • Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

    Upptäck vår kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter.
    69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT