Foto: Emirates.

Apr 11, 2018

Genombrottsaffär när flygbolaget Emirates väljer CTT Systems


Ska utrusta första klass och cockpit, en affär som kan uppgå till 50 miljoner.

CTT Systems meddelar att Emirates har valt att utrusta sina Boeing 777X med luftfuktare i första klass och cockpit

CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör att Emirates valt att utrusta sina Boeing 777X med luftfuktare i första klass och cockpit. Emirates är så kallad launch customer på Boeing 777X med beräknad första leverans under 2020.

CTT räknar med att få de första beställningarna från Boeing till Emirates flygplan mot slutet av året. Ordervärdets storlek beror på hur många flygplan som Emirates väljer att utrusta med första klass. Om Emirates utrustar alla sina 150 beställda Boeing 777X-flygplan skulle ordervärdet mot Boeing uppgå till cirka 50 MSEK. 

-Vi har på Aircraft Interior i Hamburg informerats av Emirates att man valt luftfuktare till sin första klass och cockpit på Boeing 777X. Det är ett stort marknadsgenombrott att Emirates som ett av världens ledande flygbolag har valt att höja luftfuktigheten i passagerarkabinen, kommenterar Torbjörn Johansson VD på CTT Systems.

CTT Systems luftfuktare upprätthåller den relativa luftfuktigheten på en för människan komfortabel nivå runt 20 procent. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar problem med torr luft (torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar) och förbättrar välmående och sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT