Agab Brasilien

Foto: AGAB.

Aug 16, 2019

Genombrott i Brasilien för AGABs utrustning för verktygsväxling


"Payoff är inte bara snabba ställtider, utan de stora vinsterna ligger i att med snabbare ställ kan också partistorlekarna minskas."

AGAB Pressautomation AB levererar verktygsväxlingsutrustning. Företaget utvecklar, säljer, servar och installerar produkter och lösningar för att hantera stora som små verktyg. På programmet står allt från magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare och smörjsystem till verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.

Företaget har fått en brasiliansk order avseende plastindustrin, för att byta varma verktyg. Innan semestern levererade AGAB ut en maskin inom vitvaruindustrin, också för den brasilianska marknaden.

Det är ett enormt fokus på miljö och säker verktygshantering. Den här gången handlar det alltså om säker hantering av varma verktyg för att pressa plastdetaljer inom bilindustrin.

Kunderna förstår även att payoff inte bara är snabba ställtider, utan de stora vinsterna ligger i att genom snabbare ställ kan också partistorlekarna minskas. Här finns mycket pengar att spara, dels genom mindre kapitalbindning men också genom reducerad kassationskostnad.

Tack vare AGABs mobila verktygsväxlare WG Mobile M20 kan kunden betjäna och förbereda många maskiner och lättare räkna hem investeringen. Dessutom skapas ordning och reda när varje verktyg har sin plats.
 • Nov 26, 2020

  Fler stora exportföretag ser en ljusning

  Nyheter De stora exportföretagen visar på en stark återhämtning och det finns gott om kapital på marknaden, säger Jens Hedar på Svensk Exportkredit.
  0
 • Nov 26, 2020

  Industrins reformagenda överlämnad

  Nyheter 12 reformpunkter överlämnade till näringsminister Ibrahim Baylan - så ska Sverige senast år 2025 rankas som ett av världens fem mest konkurrenskraftiga länder.
  23
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT