Agab Brasilien

Foto: AGAB.

Aug 16, 2019

Genombrott i Brasilien för AGABs utrustning för verktygsväxling


"Payoff är inte bara snabba ställtider, utan de stora vinsterna ligger i att med snabbare ställ kan också partistorlekarna minskas."

AGAB Pressautomation AB levererar verktygsväxlingsutrustning. Företaget utvecklar, säljer, servar och installerar produkter och lösningar för att hantera stora som små verktyg. På programmet står allt från magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare och smörjsystem till verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.

Företaget har fått en brasiliansk order avseende plastindustrin, för att byta varma verktyg. Innan semestern levererade AGAB ut en maskin inom vitvaruindustrin, också för den brasilianska marknaden.

Det är ett enormt fokus på miljö och säker verktygshantering. Den här gången handlar det alltså om säker hantering av varma verktyg för att pressa plastdetaljer inom bilindustrin.

Kunderna förstår även att payoff inte bara är snabba ställtider, utan de stora vinsterna ligger i att genom snabbare ställ kan också partistorlekarna minskas. Här finns mycket pengar att spara, dels genom mindre kapitalbindning men också genom reducerad kassationskostnad.

Tack vare AGABs mobila verktygsväxlare WG Mobile M20 kan kunden betjäna och förbereda många maskiner och lättare räkna hem investeringen. Dessutom skapas ordning och reda när varje verktyg har sin plats.
 • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  276
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  276
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14