Scania bok V8

Jubileumsbok om Scanias V8-motor som fyller 50 år. Foto: Scania.

Dec 13, 2019

Ny bok om en av Sveriges mest framgångsrika industriprodukter


Nu kommer jubileumsboken om Scania V8.

I samband med att Scanias legendariska V8-motor firar jubileum lanseras nu boken ”Scania V8 fyller 50 år, 1969 – 2019”. I boken finns allt du behöver veta, och lite till, om en av Sveriges mest framgångsrikaste industriprodukter genom tiderna.

Scanias V8-motor har genom åren blivit det verkliga kraftpaketet och en statussymbol för många inom transportbranschen. En motor som transporterat ändlösa mängder råvaror och gods ett oräkneligt antal varv runt jorden. Styrkan, känslan och det omisskännliga ljudet – allt det bidrar till att den blivit en legend.

-Men egentligen är det ingen prestigemotor, främst handlar det om att göra nytta, att på snabbaste och effektivaste sätt frakta riktigt tungt gods från punkt A till B. Boken berättar historien om en av Sveriges mest framgångsrika industriprodukter genom tiderna. Om ett troget och älskat arbetsredskap som nu firar 50 år, säger Jennifer Erdtman, kommunikationschef Scania Sverige.

De framsynta Scania-ingenjörerna som en gång för mer än 50 år sedan tog sig för att utveckla en av världens mest kraftfulla lastbilsmotorer hade troligen ingen aning om vilka mäktiga krafter de satte i rullning (ja, förutom då de 350 hästar som den första versionen presterade).

-Boken speglar 50 års utveckling, och består av både texter, bilder och tabeller. Det är mycket information och den bör inte läsas vid ett enda tillfälle, utan bör läsas långsamt och eftertänksamt, säger Jean Christer Olsson, som skrivit boken.

Intresserad av boken? Hör av dig till närmaste Scania-återförsäljare eller besök Marcus Wallenberg-hallen i Södertälje.
 • Jan 17, 2020

  C Edgren byter namn till Tappex

  Branschnytt Tappex, som sedan flera år äger C Edgren, är en spelare med starka muskler när det gäller infästningar på den europeiska marknaden.
  27
 • Jan 17, 2020

  Midroc förvärvar CraneX

  Nyheter Ska bli starkare inom industrin i Norrland.
  136
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  16