Annika Langéen, Sales Cluster Manager för Sandvik Coromant Norden. Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

Mar 21, 2019

Fullt drag i Sandviken


Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.

Den 19-21 mars pågår Sandvik Coromants årliga event Tech Days i Sandviken. Sammanlagt över 600 inbjudna gäster från de nordiska länderna är på plats för att ta del av demontrationer och lyssna på inspirerande föreläsningar om framtiden för verktyg, lösningar och material. Nytt för i år är bland annat att man fokuserar mer på metoderna och själva lösningarna på kundernas olika produktionsutmaningar.

Demonstrationerna presenteras i DMG MORI maskiner, med material från OVAKO, Sandvik Materials Technology och Uddeholm och är programmerade i Mastercam och Edgecam. Här visas uppspänningar från SCHUNK, mätinstrument från Renishaw och Mitutoyo, automation från MARAB, oljedimavskiljare från 3nine samt förinställning från Zoller.​ På plats är även representanter för Clear River Racing-teamet vid Karlstads universitet.

-Ett av de bästa sätten att dela och få kunskap är att samarbeta med andra. Vi gör det hela tiden, både globalt och lokalt, genom att arbeta tillsammans, driver vi kontinuerlig förbättring och framsteg och samtidigt tillverkningsutmaningarna idag och framtiden. Under dessa dagar hoppas vi inspirera och motivera och dela den passion vi känner för tillverkningsindustrin, säger Annika Langéen Sales Cluster Manager Nordic för Sandvik Coromant.

Sandvik Coromant själva visar bland mycket annat PrimeTurning™ - svarvning i alla riktningar, bearbetning med digitala verktyg inom CoroPlus® samt stora delar av sin produktportfölj inom Solid Round Tools.

Efter Tech Days kommer Svensk Verkstad att följa upp med ett bildreportage.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  42
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  436