Annika Langéen, Sales Cluster Manager för Sandvik Coromant Norden. Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

Mar 21, 2019

Fullt drag i Sandviken


Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.

Den 19-21 mars pågår Sandvik Coromants årliga event Tech Days i Sandviken. Sammanlagt över 600 inbjudna gäster från de nordiska länderna är på plats för att ta del av demontrationer och lyssna på inspirerande föreläsningar om framtiden för verktyg, lösningar och material. Nytt för i år är bland annat att man fokuserar mer på metoderna och själva lösningarna på kundernas olika produktionsutmaningar.

Demonstrationerna presenteras i DMG MORI maskiner, med material från OVAKO, Sandvik Materials Technology och Uddeholm och är programmerade i Mastercam och Edgecam. Här visas uppspänningar från SCHUNK, mätinstrument från Renishaw och Mitutoyo, automation från MARAB, oljedimavskiljare från 3nine samt förinställning från Zoller.​ På plats är även representanter för Clear River Racing-teamet vid Karlstads universitet.

-Ett av de bästa sätten att dela och få kunskap är att samarbeta med andra. Vi gör det hela tiden, både globalt och lokalt, genom att arbeta tillsammans, driver vi kontinuerlig förbättring och framsteg och samtidigt tillverkningsutmaningarna idag och framtiden. Under dessa dagar hoppas vi inspirera och motivera och dela den passion vi känner för tillverkningsindustrin, säger Annika Langéen Sales Cluster Manager Nordic för Sandvik Coromant.

Sandvik Coromant själva visar bland mycket annat PrimeTurning™ - svarvning i alla riktningar, bearbetning med digitala verktyg inom CoroPlus® samt stora delar av sin produktportfölj inom Solid Round Tools.

Efter Tech Days kommer Svensk Verkstad att följa upp med ett bildreportage.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15