XC90 Ambulance. Foto: Nilsson Special Vehicles.

Mar 23, 2020

Fullbelagt hos Nilsson Special Vehicles


Chassileveranserna från Volvo fortlöper som vanligt.

Nilsson Special Vehicles i Laholm tillverkar specialanpassade fordon som limousiner, ambulanser och begravningsbilar till kunder i framförallt Europa, där de största marknaderna är Skandinavien och England. I dagsläget förlänger och bygger företaget om bilar på Volvo (S90, V90 och XC90). Grundbilarna köps direkt från Volvo i Sverige.

På måndagen meddelar Nilsson Special Vehicles att chassileveranser från Volvo kommer att fortsätta som vanligt under de närmsta veckorna, trots Volvos produktionsstopp. Nilsson har ett antal producerade chassin som står färdiga hos Volvo och dialog förs med Volvo för att säkra leveranser av chassin även efter Volvos produktionsstopp.

I dagsläget ser vi inte att vi påverkas av produktionsstoppet, uppger företaget i pressmeddelandet.

Under förra veckan (vecka 12) fick bolaget dessutom ett antal avrop gällande ambulanser till Norge där kunderna önskar leverans så fort som möjligt vilket medför att produktionsplatserna gällande ambulanser och 3-dörrars begravningsbilar är fullbelagda de närmsta månaderna.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37