Foto: Nordic Quick Systems.

Feb 26, 2019

Full fart i verkstaden i Piteå


Efter tre års hårdtestning är det dags för kommersialisering och expansion.

Nu är det full fart i både verkstaden och på kontoret hos Piteå-bolaget Nordic Wear Parts. Bolaget, med sitt patenterade kedjehjul, har startat ett dotterbolag, Nordic Quick Systems, vilket har blivit antaget till Arctic Business Incubator (ABI), anställt en erfaren affärsutvecklare och befinner sig just nu i en spännande expansionsfas.

Kedjehjulet, Quick Systems, utvecklades initialt av moderbolaget, Nord Wear Parts, och har hårdtestats under tre års tid av bl.a. SCA, Övik Energi och Aditya Birla. För att kunna satsa helhjärtat på utvecklingen och kommersialiseringen av kedjehjulet, grundades Nordic Quick Systems vid årsskiftet.

-Samtliga tester har gått över all förväntan! Alla kunder är väldigt nöjda med framförallt den sänkta underhållskostnaden och ökade säkerheten, säger Nicklas Jadinge, VD på Nordic Quick Systems.

Nordic Quick Systems har blivit antaget till ABI, världens sjunde bästa företagsinkubator, genom vilken bolaget får stöd inom bl.a. affärsutveckling, teambyggande och finansiering. Vidare har bolaget flyttat till större lokaler, samt anställt Sammy Pergament, som tidigare har varit VD på DIB Hotel, samt grundat och sålt hörlursbolaget Melaud.

-Vi har nu ett härligt momentum. Samarbetet med ABI och rekryteringen av Sammy gör att vi har kunnat ta många viktiga steg på en kort tid. Nu arbetar vi aktivt med att sprida kunskapen om vår innovation till framför allt bioenergibranschen, papper- och massaindustrin och sågverk, samt knyta relevanta kontakter för att kunna genomföra en nyemission under sommaren, avslutar Jadinge.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT