Annons

5300m2 stora lokaler i Hudiksvall. Foto. FSP.

Dec 12, 2019

FSP Hudiksvall – redo för stora volymer


FSP är en av Skandinaviens största aktörer inom industrilackering och nu står de 5 300 m2 stora lokalerna i Hudiksvall helt färdiga.

När FSP skulle etablera sig i Sverige föll valet på Hudiksvall. Det var det strategiska läget mitt i Sverige och närheten till E4:an som gjorde att Hudiksvall blev FSP:s nav på den svenska marknaden, och när möjligheten att ta över delar av kranjätten HIAB:s tidigare lokaler i stan fick man exakt de förutsättningarna som man hade önskat sig. 

Nu står de 5 300m2 stora lokalerna färdiga och redo för stora ordervolymer.

– Verkstadslokalerna passade oss perfekt. De stora utrymmena, traverssystemen i taken och de viktiga av- och pålastningskajerna fanns ju redan på plats. Hela anläggningen är dimensionerad för att hantera stora och skrymmande volymer, vilket är just vad vi är bäst på. Vi hade ett par tuffa etableringsår men har allteftersom tagit stora kliv och hela tiden investerat i vår verksamhet. Nu står vi redo att ta emot de riktigt stora volymerna inom industrilackering och rostskydd, säger Jacob Ramberg, VD på FSP Sweden.

Att konkurrensen på marknaden är hård är inget som Jacob ser några problem med.

– Det har alltid funnits kompetenta leverantörer inom ytbehandling på den svenska marknaden, men det är få som kan mäta sig med oss när det kommer till kvalitet och ledtider ur vår anläggning i Hudiksvall. Vår leveransprecision mot avtalskunder ligger på 96%. vilket är bra, men det är också en siffra vi inte nöjer oss med. Vi kan hantera stora volymer av tungt gods med högt ställd kravbild, och vi kan uppvisa dokumenterade testresultat över tid som vidimerar den kvalitet som vi avger. Vi är idag en av de främsta aktörerna i både Finland, Estland och Polen och målsättningen är så klart att bli en av de största även i Sverige, fortsätter Jacob.

8 ton stål per timme

– Få vet nog om att vi finns i Hudiksvall, men det kan vara värt resan för att besöka oss. Det är nämligen en unikt fin anläggning med både blästring, kemisk förbehandling, grundmålning och pulverlackering på en 300 meter lång power and free conveyor. Vi kan hantera uppemot 8 ton stål per timme. Det blir en hel del på en dag, säger Jacob och ler. Detta har vi sedan kompletterat med en nybyggd våtlina som klarar 25 meter långt gods. Här blästrar och målar vi tyngre grejer med alltifrån balk till industridetaljer.

Anläggningen i Hudiksvall är utrustad med både manuella och automatiserade lackeringsboxar.

Kvalitet och leveranssäkerhet i fokus

Företaget investerade mycket i personalen under 2019 och det gav resultat. Efter att ha överträffat sina produktivitetsmål för året och avsevärt förbättrat lönsamheten mot årets slut, så fokuserar FSP Hudiksvall nu helhjärtat på de frågor som skiljer agnarna från vetet, nämligen leveransprecision och kvalitet.

– De riktigt stora kostnaderna dyker upp när våra kunders monteringslinor står stilla. Det beror inte sällan på supply-chain, och ofta ligger vi som målare sist i ledet innan montering. Med ledig kapacitet i en anläggning som vår så kan vi radera ut dessa problem för våra kunder. Nya avtalskunder kan under 2020 få en garanterad leveransprecision till 8 dagars ledtid hos oss, säger Jacob.

 

Jacob Ramberg, VD för FSP Sweden i Hudiksvall. 

Höjda krav från alla håll

På många marknader höjs även kraven på själva tillverkningen. Dagens stora fokus på hållbarhet leder också till nya lagar och bestämmelser och frågan kommer att bli allt viktigare i framtiden.

– FSP har arbetat med ytbehandling i över 50 år. Vi har stor erfarenhet och kunskap om våra processer och våra produkter. Samtliga av våra hallar är godkända utifrån de senaste miljökraven och vi strävar ständigt mot att hitta nya, mer klimatvänliga metoder som kan användas för hela vår industri. Vi deltar dessutom aktivt i forum där vi kan inspireras att göra ännu mer skillnad, och i styrelserummet har miljöfrågorna alltid en stående punkt, säger Jacob.

Fler produkter i tjänsteportföljen

Utöver ytbehandling och rostskydd erbjuder företaget även montering, paketeringslösningar, lagerhållning och speditionstjänster där lackerad produkt skickas direkt till slutkund, på beställarens avrop. FSP jobbar också nära flertalet mekaniska verkstäder i regionen och tillsammans kan vi erbjuda en solid helhetslösning till våra gemensamma slutkunder.

– Vi kan hjälpa till med mycket. Kunden är i fokus och frågan är ju alltid fri, så ring gärna, avslutar Jacob.

För mer information, vänligen kontakta Jacob Ramberg, VD FSP Sweden via mail på info@fspsweden.se eller per telefon på 0650 - 155 00. Du kan även besöka fspsweden.se och fspcorp.com för mer information.

 

FSP • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59