Foto: LKN Industriautomation.

Oct 8, 2019

Han blir ny vd för automationsföretaget


Företaget är Sveriges enda linjetillverkare för body in white-lösningar inom fordonsbranschen.


LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner till Midroc, med en mängd referensanläggningar främst i Sverige, men även Norden, Europa och längre ut i världen.

LKN har en lång historia tillsammans med fordonsindustrin, vilket resulterat i ett unikt spektrum av produkter och tjänster, allt från karossproduktion till montering. Idag är LKN Sveriges enda linjetillverkare för BIW-lösningar inom fordonsbranschen.

Under våren har en rekryteringsprocess resulterat i att Fredrik Boberg nu axlar rollen som vd för LKN.

-Det sker en stor omställning i industrin i form av digitalisering, globalisering och nya kompetenskrav. Här ser vi möjligheter för LKN och Midroc att möta utvecklingen inom industrin och öka vår konkurrenskraft genom att utveckla vår kompetens och våra värdeerbjudanden, säger Jonas Bergmark, vd för Midroc Automation.

-Jag ser fram emot att Fredrik nu ska axla rollen som VD för LKN, han har en solid branschkompetens, gedigen ledarerfarenhet och har i sin tidigare karriär visat särskild förmåga att utveckla grupper, bidra till starka team och på så vis driva verksamheten i rätt riktning, säger Jonas.

Fredrik Boberg. Foto: Midroc.

Fredrik Boberg har en bred erfarenhet och har tidigare arbetat som ingenjör, projektledare, konstruktionschef, innovationsledare, säljansvarig och nu senast som affärsområdeschef.

Nu har han tillträtt, den 3 oktober, som VD för LKN, en del av Midroc Europe-koncernen.

- Det ska bli väldigt roligt att lära känna en ny organisation, bidra till strategin och målsättningen för hur vi ska driva bolaget in i framtiden. Jag tror att min breda förståelse för branschen och min erfarenhet kommer väl till pass i min nya roll, säger Fredrik.

LKN
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    12