Horn_MKD-Kugelfräser_Detail_klein

Användningen av MKD-verktyg eliminerar behovet av poleringsprocesser. Foto: Horn.

Aug 28, 2019

Fräsning istället för polering


Paul Horn GmbH utökar sitt verktygssortiment för högglansfräsning.


De monokristallin diamant (MKD) bestyckade formfräsarna är avsedd för bearbetning av icke-järnhaltiga material inom verktygs- och formtillverkningsindustrin. Fräsning med MKD-bestyckade verktyg gör det möjligt att minimera eller helt slopa efter kommande poleringsprocesser. De nya varianterna med större diameter reducerar bearbetningstiden och garanterar att de snävaste toleranserna kan innehållas samt ger en ytfinish inom nanometerområdet.

Horn utökar sitt sortiment av lagerhållna MKD-kopierfräsar med fräsdiametrarna 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm och 16 mm så att ett bredare bearbetningsområde kan täckas. Alla typerna är 1-skäriga med invändiga kylkanaler och hårdmetallskaft som säkerställer en vibrationsfri bearbetning.

Utbudet av applikationer för högglansfräsning är stort. Speciellt inom verktygs- och formtillverkning reducerar det behovet av polering samtidigt som det ökar kvalitén när det gäller noggrannhet, ytjämnhet på plan och form. Högglasfäsar används därför i applikationer där ytkvaliteten på formverktygs måste matcha finishen på de delar som produceras.

Till exempel formar för PET-flaskor, chokladformar samt tillämpningar inom medicintekniksektorn. Förutom högglansfräsning erbjuder Horn även MKD-verktyg för högglanssvarvning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • AC Floby Magnus Johansson Reportage

  Teknikskiftet inom fordonsindustrin

  Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.
  340
 • EMO Reportage

  Bli smartare i Hannover

  Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover.
  161