Compact Twin, Rimaster. Foto: Weland.

Sep 6, 2018

Från traditionellt hyllsystem till hyllat lagersystem


Med ett komplett och helautomatiskt lagersystem kunde Rimaster spara golvyta, effektivisera lagerhanteringen, minimera risken för felplock och höja leveranssäkerheten.

Det smarta systemet kommer från Weland Lagersystem och innehåller tre hissautomater, ett mjukvarusystem och flera kompletterande plockhjälpmedel.

Rimaster är en ledande leverantör inom utveckling och tillverkning av kablage, elskåp, elektronik, hytter och mekanik för specialfordon och industriella system. De tummar aldrig på kvalitén och när Rimaster skulle effektivisera och uppdatera sitt lagersystem vände de sig till en annan kvalitetsleverantör: Weland Lagersystem.

– Vi träffade Rimaster på en mässa och började diskutera deras lagerhantering, där både plock och förvaring hanterades med traditionella hyllsystem. Med vårt lagersystem kunde Rimaster ta klivet in i framtidens lagerhantering, säger Daniel Catoni, säljare på Weland Lagersystem.

Ett kundanpassat och smart lagersystem

Weland Lagersystem beräknade hur mycket yta, tid och mankraft Rimaster skulle spara med rätt val av produkter. Siffrorna talade sitt tydliga språk. Rimaster beställde ett komplett system bestående av tre hissautomater av modellen Compact Twin 3660, extra lastbrickor, WMS-systemet Compact Store inkl. Compact Talk, Plockdisplay och LED-List. På inrådan av Weland Lagersystem kompletterades systemet även med Put to Light, något som blivit allt vanligare för att ytterligare förbättra plock och lagerhantering.

– Att automatisera lagerhanteringen ger snabbt resultat. Bara genom att Rimaster valde att komplettera systemet med Put to Light gjorde att de kunde plocka 24 ordrar samtidigt, istället för en åt gången. Det innebär mycket pengar i det långa loppet, säger Daniel.

En bra start och god fortsättning

Rimaster har haft det nya lagersystemet sedan september 2017. Än så länge är det för tidigt att prata om resultat, men skillnaden är stor. Rimaster är mer än nöjda över den nya automatiserade lagerhanteringen.

– Att de valde oss som leverantör tror jag beror på att de kände förtroende. De vet om att vi skulle göra ett bra jobb, att vi har kvalitetsprodukter och framförallt att vi kan det vi gör, avslutar Daniel.

Weland Lagersystem är en ledande leverantör av lösningar för lagerhantering och logistik. Vi levererar kundanpassade och optimerade hissautomater samt lagerinredning. I vårt sortiment av lagerinredning ingår bland annat pallställ, grenställ, utdragsenheter och sigmabalkar. Med rätt produkter på rätt plats är det enkelt att effektivisera hela produktionen.
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88