Aug 14, 2017

Från design till tillverkning


Autodesk kopplar grepp om hela produktutvecklingsfasen med Product Design & Manufacturing Collection.

Product Design & Manufacturing Collection tillför verktyg för simulering och CAM och gör därmed produktportföljen för produktdesign och tillverkning än mer komplett och sammankopplad.

För drygt ett år sedan lanserade Autodesk sina Industry Collections. I tre olika kollektioner, för tre olika industrier, samlade man de mest väsentliga programvarorna paketerade i en och samma produktportfölj. På detta sätt skapades större flexibilitet, kontinuerlig tillgång till uppdateringar samt en enkelhet och effektivitet i att produkterna i vardera kollektion var sammankopplade. Nu uppdateras produktportföljen för tillverkningsindustrin med verktyg för simulering samt CAM med fem axlar. Samtidigt så byter också kollektionen namn till Product Design & Manufacturing Collection (tidigare Product Design Collection) som också tydliggör ett starkare fokus från produktdesign till tillverkning. 

Bland tilläggen finns Nastran In-CAD samt CAM-programvaran Autodesk HSM. Detta ger användarna tillgång till en verktygslåda för hela produktutvecklingskedjan – från design till tillverkning. Kollektionen innefattar 2D och 3D CAD, CAE- samt CAM-applikationer, integrerade med varandra för att underlätta att gå från design till produktion. Den redan befintliga programvaran Inventor Professional för mekanisk 3D konstruktion får dessutom ett kraftigt lyft när den nu sammankopplas med de nya verktygen vilket ger ett överlägset bättre arbetsflöde mellan design- och produktionsfas som resultat. 

Kollektionen ger även tillgång till kommande nyheter och uppdateringar som tekniken generativ design samt den molnbaserade plattformen Fusion 360. 

CAMLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    12