FKG Peter-Bryntesson

Peter Bryntesson. Foto: FKG.

Apr 17, 2019

Fortsatt bra fart i leverantörsindustrin


Men tron på framtiden har avtagit något under de senaste tre åren. Detta enligt den senaste branschbarometern Vägvisaren i FKG:s regi.

– Det är bra fart ute hos leverantörerna men orderstocken minskar hos många. Säg att framförhållningen är inte lika god som tidigare. Dock ser leverantörsindustrin fortsatta tillväxtmöjligheter utanför den svenska marknaden, vilket känns bra i och med det arbete som lagts ner på att öka den svenska leverantörsindustrins internationalisering.

Så sammanfattar FKG:s Peter Bryntesson den första branschbarometern för i år. Han är nyligen hemkommen från en delegationsresa till Mexiko inom FKG:s Go Global-program.

– Det finns ett stort intresse, men sedan att ta steget är något helt annat. Man vet vad man har, men vet inte vad man får, säger han och tillägger att enligt Vägvisaren upplever 80 procent av företagen att de har goda eller mycket goda möjligheter att konkurrera utomlands.

I korthet indikerar Vägvisaren per mars 2019 följande:

-47 procent bedömer att deras omsättning i Sverige kommer att öka. Men det är en nedgång jämfört med föregående Vägvisare.
-59 procent bedömer att omsättningen kommer att öka utomlands, vilket är på samma nivå som föregående år.
-Fortfarande avser 82 procent av företagen att öka eller bibehålla befintlig personalstyrka. Noterbart är att andelen företag som avser att nyanställa minskat betydligt.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385