May 10, 2021

Första spadtaget för en ny produktionshall i Eslöv


En milstolpe i målsättningen att fördubbla produktionskapaciteten.

Fredagen den 7 maj togs det allra första spadtaget för DISABs nya produktionshall i Eslöv. Den nya produktionshallen förväntas vara i fullt bruk innan årsskiftet 2021/22.

Spadtag med historiska grävare

DISAB Vacuum Technology AB, tillverkare av vakuumlastare och grävsugare, och den upphandlade entreprenören MTA tog tillsammans med representanter från Eslövs kommun det första symboliska spadtaget fredagen den 7 maj.

Lokalerna där DISAB bedriver sin verksamhet är från 1970-talet och tillhörde en gång i tiden grävmaskinsföretaget Åkerman. 1999 flyttade DISAB in och tog över lokalerna från Åkerman.

 -Det här är efterlängtat och en glädjande satsning för att nå vår vision om att dubbla produktionskapaciteten till 2025, förklarar Mats Lindskog CEO för DISAB-koncernen. För att uppnå vårt mål behöver vi öka vår produktionsyta, förklarar Mats.

1700 m2 ny produktionshall

Det är inte enbart en ny produktionshall som byggs utan redan idag kan man skymta den nya plåthallen på 600 m2 som byggts för att optimera hanteringen och lagerföringen av allt material som krävs för att bygga vakuumlastarna. I november 2021 förväntas den 1700 m2 nya produktionshallen stå färdig.

-Vi tycker självklart det är mycket positivt att DISAB väljer att utöka sin verksamhet och vi är stolta över att företaget väljer att satsa i Eslövs kommun, säger Lars Persson, Näringslivschef Eslövs kommun. Det är alltid uppmuntrande att se våra lokala företag växa och DISAB har haft en väldigt fin utvecklingskurva de senaste åren, menar Lars.

-Vi trivs mycket bra här i Eslöv och vår målsättning är att fortsätta växa de kommande åren. Den här nya produktionshallen är en milstolpe för att nå vårt långsiktiga mål, avslutar Mats.

DISAB Vacuum Technology AB, en del av DISAB-koncernen, är ett ledande tillverkningsföretag av mobila vakuumlastare. Sedan 1976 har företaget erbjudit sina kunder förstklassiga produkter och tjänster. Idag är DISAB en global koncern som erbjuder kostnadseffektiva lösningar för industrier vars produktion använder sig av vått eller torrt material och som kan ha problem med materialspill, dammbildning, avfallshantering och/eller återvinning av material. DISABs kunder återfinns bland annat inom entreprenad, cementindustrin, stålverk, livsmedelsindustrin, värmeverk, kommuner med flera.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117