-Suverän ergonomi, flexibilitet och mycket hög noggrannhet gjorde Hedelius till det självklara valet, tycker Jörgen och Joakim som är operatör vid Hedelius RS 605 K20. Foto: MaskinFransson.

May 19, 2017

Legotillverkaren i Flen är först ut i Sverige med den nya maskinen


"Kombinationen av hög kvalitet och vettigt pris är unik."

Hedelius som kanske mest är kända för sina vertikala maskiner för pendelkörning, har utökat sitt program med ytterligare en 5-axlig serie vid namn Acura, maskinen finns idag i 2 storlekar ACURA 55 och ACURA 65, men inom kort kommer även en större modell vid namn ACURA 85 att finnas att tillgå.

Duomek som är en konstruktions- och legotillverkare belägen i natursköna Flen har beställt sin tredje Hedelius-maskin och valet föll denna gången på den nya ACURA 65 maskinen.

Hedelius Acura 65.

Ägare till Duomek Jörgen Sundmark berättar att anledningen till denna investering är att de ser ett ökat behov av bearbetningskapacitet för 5-axliga detaljer. -Fast denna gång ville vi istället för en pendelmaskin investera i en snabbare produktionsmaskin, säger Jörgen Sundmark.

Han berättar: 

-Vi på Duomek har en bred kompetens och erbjuder våra kunder tjänster inom produktutveckling, prototypframtagning, serietillverkning samt montering. Med den nya maskinen ökar vi vår bearbetningskapacitet och kan möta en större efterfågan på lite längre serier. Vi är mycket nöjda med de Hedeliusmaskiner vi har sedan tidigare. Kombinationen av hög kvalitet och vettigt pris är unik.

Maskinen levereras till Duomek i mitten av maj, dessförinnan har maskiinen visats hos MaskinFransson på Värnamo IndustriExpo den 10-11 maj. En representant från Hedelius var på plats och visade bl.a. den helt nya versionen av Acura 65 EL, som är förberedd för att robotladdning. I denna maskin ställs robotlösningen vid sidan av maskinen, så operatören har hela tiden full tillgång till såväl operatörsdörren som kontrollpanelen.

Hedelius Acura 65 EL med automationslösning. EL står för External Loading.

Faktaruta Hedelius Acura 65
 Rörelser XYZ
 700 x 650 x 600
 Diameter rundbord
 Ø650 mm

Svivelområde
+30° ~ -115°
 Spindelkona
 BT40 (opt HSK A63)
 Max spindelvarvtal
 14000 rpm

Snabbtransporthastighet X/Y/Z
40 / 40 / 40 m/min
 Antal verktygsplatser
 65 (opt standbymagasin 190 platser)
 Vikt
 7300 kg
 Styrsystem
 Heidenhain TNC640

Maskinen är utrustad med bl.a.:
25 bar spolning genom spindeln med dubbla filter för byte utan avbrott,
Spåntransportör och 950 liter tank med pappersbandsfilter,
Spindelprob M&H för mätning av arbetsstycke

För mer information kontakta
Maskin AB A. Fransson, www.maskinfransson.se
Duomek AB, www.duomek.se
    Annons
  • Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

    Upptäck vår kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter.
    69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT