Maskinfransson elisolatotion

Fr.v. Stefan Hallonborg (säljare MaskinFransson), Daniel Svensson (produktionschef Elisolation) och Sebastian Strålin (operatör Elisolation). Foto: MaskinFransson.

Jan 17, 2020

Först i Sverige med nya maskinen


Den största i sin klass.

Elisolation AB i Laxå grundades redan på 1940-talet och är verksamma inom områdena för tillverkning av isolationskomponenter till el-kraft, elektro-, processindustrin. 

Företaget har nu utökat sin maskinpark med den alldeles nya modellen Acura 85 från tyska Hedelius. Maskinen är den största i Acura-serien och är simultant 5-axlig med en bordsdiameter på 850 mm och max detaljvikt på 1 ton.

Elisolation sökte en 5-axlig fleroperationsmaskin i premiumsegmentet men hade även önskemål om att hitta ett fabrikat som även kan erbjuda modeller för deras övriga behov. Då Hedelius har ett heltäckande program av 3-, 4- och 5-axliga maskiner i en mängd olika utföranden blev valet till slut ganska enkelt.

Hedelius Acura 85 med öppen dörr.

Hedelius Acura går att få i tre olika storlekar och i en mängd olika utföranden. Utmärkande för Acura-serien är mycket god ergonomi och stabilitet. Dessutom har maskinen goda möjligheter för laddning och urladdning, både framifrån och från sidan. Laddning med kran går även att göra utan begränsningar då hela taket över bearbetningsutrymmet följer med dörren när den öppnas.

Maskinen har levererats och installerats av MaskinFransson som har representerat Hedelius de senaste 4 åren med mycket goda resultat.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    9