Bilfingers team vid Borealis Krackeranläggning i Stenungsund. Foto: Bilfinger.

Sep 18, 2018

Föredömlig utryckning av Bilfinger


Under semesterperioden blev Bilfingers mekaniska beredskap utkallad på natten vid Borealis Krackeranläggning i Stenungsund.

Det var under semesterperioden somBilfingers mekaniska beredskap blev utkallad på natten för att åtgärda en läcka i en så kallad Quickrelease på en lastarm. Arbetet var högt prioriterat, då flera båtar låg och väntade på att få komma till kaj för att lossas.

-Bilfingers arbetsledare löste problemet tillsammans med sin personal på ett föredömligt sätt genom att använda den kompetens och erfarenhet som fanns tillgänglig, berättar Karin Bergener, Plant Availability Manager vid Borealis Krackeranläggning i Stenungsund. 

-De insåg snabbt vad som behövdes för att på ett säkert sätt identifiera problemet, ta fram en konstruktion och tillverka den felande detaljen. Detta arbetssätt visar på Bilfingers höga engagemang och viljan att ta stort ägarskap för anläggningarna i Stenungsund, avslutar Karin.

Borealis visade sin tacksamhet genom att samla personalen den 28 augusti, då Bilfingers roterandegrupp fick ta emot beröm.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385