IAC Groups fabriksbyggnad i Torslanda, Göteborg. Foto: Jonas Hansson.

Oct 3, 2018

Fordonsunderleverantören varslar


64 tjänster riskerar att försvinna från IAC group som har anläggningar i Torslanda, Färgelanda och Skara.

Det uppger GP.

IAC Group, International Automotive Components, levererar komponenter till fordonsindustrin. 64 riskerar nu att få lämna företaget, säger företagets europeiska presschef Elisabetta Guettler.

I Göteborg rör det runt 28 personer, säger hon till GP. Enligt henne jobbar över 1 000 personer på IAC i Göteborgsområdet.

Detta trots att fordonsindustrin går bra i Sverige just nu.

– Vi fick nyligen en ny ledning och vi decentraliserar vissa funktioner bland annat, förklarar Guettler.

Enligt Karl-Henrik Rosberg, förhandlingsombudsman och informationsansvarig på IF Metall Göteborg, berörs inga av deras medlemmar av varslet.

IAC
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13