Foto: VA Automotive.

Jan 31, 2018

Fordonsunderleverantören minskar personalstyrkan


Det tidigare kommunicerade varslet om 40 kollektivanställda samt 5 tjänstemän har nu effektuerats.

VA Automotive har gått vidare med det tidigare lagda varslet på VA Components. När VA Components varslade fanns det totalt 89 personer anställda, 75 kollektiva och 14 tjänstemän. Efter de nu genomförda förhandlingarna kommer det finnas 43 kollektivanställda och 9 tjänstemän kvar efter den 31 juli.

Den nu genomförda förändringen är ett steg på vägen i att minska kostnadsstrukturen för att uppnå lönsamhet.

VA Automotive har under 2017 varit inriktat på att förvärva ett större företag, när det inte gick har styrelsen valt att fokusera på anpassning av verksamheten till en mer flexibel och skalbar produktion. Som ett led i detta ses alla kostnader över och jämförs med den kostnadsbild som finns på marknaden för den aktuella aktiviteten.

VA Automotives erbjuder aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin fullständiga, innovativa och kostnadseffektiva lösningar för pressverktyg, automatiserad produktions- utrustning och färdiga fordonskomponenter.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117