JB Trailer Getinge

Cavaleno - made in Sweden. Foto: JB Trailer.

Jun 14, 2019

Fordonstillverkaren från Getinge växlar nu upp farten


I Getinge norr om Halmstad har man från dag ett arbetat med ambitionen att bli en professionell tillverkare av produkter som ska tåla många år i svenskt klimat.

 

Nu växlar bilbyggaren i Getinge upp en växel och anställer mer personal.

-Vi har tillsammans med ett antal kunder under två år hårdtestat våra hästlastbilar och är supernöjda med resultatet, riktigt trevligt att kunna säga till våra kunder att det är Made in Sweden, säger Mattias Blomberg, vd JB Trailer AB.

Produktionen sker i Getinge norr om Halmstad och fokus ligger på att använda material med goda egenskaper för att få en hållbar produkt samtidigt som det blir bra lastvärden. Det finns många mindre tillverkare om man ser till hela Europa, men bara ett fåtal stora professionella tillverkare och JB Trailers ambition från dag har varit att bli en professionell tillverkare med toppkvalité. De har bland annat utvecklat egna aluminiumlister samt specialgolv för att kunna tillverka ett fordon som ska hålla under många år i det svenska klimatet.

Just nu arbetar man med att ta fram fler modeller inom hästsegmentet, inom kort kommer företaget också att presentera specialbyggda fordon för servicesektorn med bodel samt verkstad. 

Fordonen marknadsförs under varumärket Cavaleno.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT