Daimler

Foto: Daimler.

Jun 24, 2019

Fordonsjätten vinstvarnar


Avsättningar rörande koncernens dieselfordon ligger bakom.

Den tyska biljätten Daimler sänkte på söndagskvällen sin prognos för helåret 2019. Ökade avsättningar som rör koncernens dieselfordon och som påverkar resultatet för andra kvartalet ligger bakom. Avsättningarna beräknas bli ett ”högt tresiffrigt miljonbelopp” i euro. Det skriver Di.

För helåret 2019 räknar Daimler med att vinsten före finansiella kostnader och skatt landar på samma nivå som i fjol. Den tidigare prognosen var att vinsten skulle landa något högre än under 2018.

Vinstvarningen kommer i spåren av att Daimler under helgen tvingats återkalla 60.000 Mercedes-Benz efter att den tyska transportmyndigheten KBA funnit mjukvaran som ger missvisande värden vid utsläppstest, skriver Di.
  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0
 • Sep 22, 2020

  Läge för nystart i Sverige

  Arbetsliv Men höstbudgeten är snarare för en återstart än en nystart, menar Sveriges Ingenjörer.
  0
 • Sep 21, 2020

  Engcon bygger ut för över 8 miljoner

  Nyheter Tiltrotatortillverkaren i Strömsund fortsätter sin expansion: "Hjärtat i Engcon är Strömsund och kommer att vara det även fortsättningsvis."
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0

SENASTE NYTT