orkla falun

Fabriken i Falun är störst i Norden på hygienprodukter. Foto: Orkla.

Apr 8, 2020

Fordonsindustrin bemannar handrengöringsindustrin


Underleverantören LEAX, som tvingats permittera hela personalstyrkan i Falun, bemannar nu Orklas produktion.

Då fordonsindustrin tillfälligt stoppats i Europa på grund av Covid-19 har LEAX Falun AB, som tillverkar och monterar för fordonsindustrin, tvingats stoppa produktionen och permittera de 160 anställda. 

Samtidigt ökar efterfrågan på handrengöringsprodukter hos Orkla Care Sverige i Falun som därmed behöver öka sin kapacitet och bemanning.

Fabriken i Falun har tillverkat hygienprodukter sedan 1939. I dagsläget finns det 22 produktionslinjer och Falunfabriken är Nordens ledande leverantör av hygienprodukter. Under den senaste månaden har efterfrågan på handrengöring ökat dramatiskt. Nu inleder Orkla Care ett samarbete med LEAX Falun för att bemanna produktionen.

Här ser de båda företagen ett mycket bra tillfälle som gynnar dem båda genom att skapa ett samarbete i bemanningsfrågan.

-LEAX Falun AB har tillgängliga resurser och kan snabbt möta upp Orkla Care Sveriges efterfrågan av personal med industriell erfarenhet. Vi ser det som ett mycket bra tillfälle att samarbeta.

Det säger Sofia Sundqvist, platschef LEAX Falun AB, Jörgen Svan, logistikansvarig Orkla Care, Jonas Neiström, IF Metall LEAX Falun och Monica Enarsson, IF Metall Orkla Care i ett gemensamt uttalande.

IF Metall anser att arbetsmarknadens parter ska ta ett gemensamt ansvar för våra jobb, företag och samhälle och välkomnar ett samarbete.

LEAX-koncernen, med cirka 1200 medarbetare, tillverkar mekaniska komponenter och system till bland annat fordons- och gruvindustrin. Leax har verksamhet i Köping, Falun och Falköping, samt i Lettland, Brasilien, Tyskland, Ungern och Kina.

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 7 000 MSEK och har drygt 3000 anställda på 18 anläggningar och kontor. I Falunfabriken produceras många kända varumärken som t.ex. HTH, Lano, Bliw, Sterilan, Family Fresh, LdB, L300 och Jordan.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT