Fogmaker

Foto: Fogmaker.

Oct 21, 2019

Fogmaker i Växjö anställer 20 och installerar robot


Nya krav för bussar gör att efterfrågan ökar.

Fogmaker International AB i Växjö utvecklar och tillverkar brandskyddssystem för motorrum med högtrycksvattendimma. Företaget växer rejält och har anställt över 20 nya medarbetare, installerat en robot i produktionen och vill bygga ut. Det är nya krav på brandskydd på bussar som gjort att efterfrågan på Fogmakers produkter har ökat. Det skriver VxoNews.

– Jag kommer att annonsera om att ta in några montörer till vårsäsongen. Vi måste ta hand om ökningen första halvåret 2020. Man kan aldrig ligga på latsidan när det gäller rekryteringen med den tillväxten vi har. Givetvis effektiviserar vi så mycket vi kan, men vi måste ha rätt personal också, säger produktionschef Arvid Mårtensson till Smålandsposten.

Uppfinnaren, Herr Kennerth Samuelsson, registrerade Fogmaker-namnet 1995. Men det var inte förrän 2004 då Fogmaker kom in på bussmarknaden som verksamheten började växa. Idag är mer än 184 000 fordon utrustade med Fogmakers system för högtryckssvattendimma i mer än 50 länder.

Fogmaker har sin FoU- och tillverkningsanläggning i Växjö med 73 anställda.

 • Nov 15, 2019

  PLAY: Nya Bond-bilen avtäckt

  Play I april 2020 är det världspremiär för den 25e officiella James Bond-filmen "No Time To Die", med Daniel Craig i huvudrollen.
  379
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Nya Bond-bilen avtäckt

  I april 2020 är det världspremiär för den 25e officiella James Bond-filmen "No Time To Die", med Daniel Craig i huvudrollen.
  379