Flexqube

FlexQube insourcar distribution och montering för Europa. Foto: Flexqube.

Sep 20, 2019

Flexqube tar hem montering till Västra Frölunda


Kraftig tillväxt ligger bakom och företaget rekryterar nu till verksamheten i nya lokaler.

Vagntillverkaren FlexQube har beslutat att ta hem montering och distribution från nuvarande underleverantörer i Sverige. Flytten har skett under de första veckorna i september och verksamheten i nya lokaler i Västra Frölunda är nu i drift. De första leveranserna i helt egen regi är planerade till 20 september 2019.

-Vi kommer att växa personalstyrkan med ca 4-5 personer med anledning av detta, säger Anders Fogelberg, vd för FlexQube AB (publ), till Svensk Verkstad.

Även huvudkontoret som i nuläget finns i centrala Göteborg kommer att flytta in i lokalerna i slutet av 2019. Fram tills nu har distribution och montering skett via kontraktsleverantör i Torsby i Värmland. FlexQube har med anledning av den kraftiga tillväxten senaste åren också haft en mindre korttidshyrd lageryta i Arvika. Utvecklingen av automationslösningar i projektet 4.0, där eQart® är första produktlanseringen, har samtidigt skett i lokaler i Mölndal, strax söder om Göteborg.

Detta innebär att FlexQubes verksamhet i Sverige konsolideras från fyra platser till en. Flytten beräknas förbättra bruttomarginalen för den europeiska verksamheten med cirka fem procentenheter. 

-Vi har vuxit ur våra kontorslokaler i centrala Göteborg och samtidigt har verksamheten ändrat fokus i takt med att utvecklingsarbetet med automationslösningar blivit mer tongivande. Sammantaget gör detta att fördelarna med att samlokalisera huvudkontoret med både utveckling och distribution och montering blir stora. Vi ser en effektivitetspotential genom att insourca montering och distribution, dels genom att sänka kostnaderna för montering och distribution men också genom att ytterligare förbättra vår kvalitet då produktutveckling och kunddesign kommer närmare produkterna, säger Anders Fogelberg, VD FlexQube AB (publ).

Kostnader för flytt och uppstart bedöms uppgå till ca 0,5 miljoner kronor och belastar resultatet i det tredje och fjärde kvartalet.

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvar-, flyg-, vitvaror- och entreprenadmaskiner bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT