Flexqube eQart

eQart. Foto: Flexqube.

Aug 5, 2019

FlexQube har fått sin första beställning på eQart® från Daimler


Produkten som är i slutet av utvecklingsfasen är en autonom fjärrstyrd vagn för internlogistik.

eQart® är den första produkten som kommer från projektet "FlexQube 4.0" och är en autonom och fjärrstyrd vagn som kan konfigureras i nästan vilken form som helst, eftersom den är byggd med FlexQubes standardiserade byggblock kompletterat med digitala moduler som t.ex. motor, batteri, styrenhet och sensorer.

Planerad leverans är i mitten av september 2019, förutsatt att den nuvarande certifieringsprocessen kommer att godkännas i slutet av augusti 2019. Målet med eQart® är att erbjuda den mest användarvänliga automationslösningen för internlogistik. På köpet får kunderna FlexQube-konceptets unika flexibilitet att bygga en stor variation av storlekar och kundanpassade toppstrukturer.

Priset för eQart® kommer vara mellan 15 000 och 25 000 US dollar beroende på konfiguration. Ordern hanteras av FlexQube GmbH och Flexqubes tyska säljchef Jan Brettmann.

-Vi har investerat mycket tid och kapital i detta projekt och det känns väldigt positivt att få en formell beställning från en multinationell bilproducent som Daimler innan vi ens har introducerat produkten till den breda marknaden. Denna eQart® kommer testas hos ett Mercedes-Benz servicecenter och det finns potential för full utrullning till alla servicecentra världen över senare, säger Anders Fogelberg, CEO för FlexQube.

-Vi befinner oss i utvecklingsprocessens sista etapp och arbetar nu huvudsakligen med att få supply chain på plats, förbereda för montering och distribution, få alla nödvändiga certifieringar för produkten i EU, USA och Mexiko, träna försäljningsorganisationen och förbereda marknadsföringen i samband med försäljningsstart. Från vad vi vet just nu är certifieringen det enda som kan fördröja försäljningsstarten, om vi behöver göra några kompletteringar i den processen.

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige.

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvar-, flyg-, vitvaror- och entreprenadmaskiner bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.

Daimler AG är en industrikoncern, fordonstillverkare med huvudkontor i Stuttgart. Under åren 1998-2007 var koncernens namn DaimlerChrysler. Företaget bildades 1998 efter sammanslagningen av amerikanska Chrysler Corporation och tyska Daimler-Benz AG. Daimler AG har över 270 000 anställda och omsätter mer än 100 miljarder Euro.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0
 • Dec 12, 2019

  80 procent laddbara bilar till 2030

  Miljö Under onsdagen presenterades branschens färdplan för fossilfritt. Utbyggd infrastruktur och skattereformer är några politiska insatser som krävs.
  8
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  183

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0