Flexqube eQart

eQart. Foto: Flexqube.

Aug 5, 2019

FlexQube har fått sin första beställning på eQart® från Daimler


Produkten som är i slutet av utvecklingsfasen är en autonom fjärrstyrd vagn för internlogistik.

eQart® är den första produkten som kommer från projektet "FlexQube 4.0" och är en autonom och fjärrstyrd vagn som kan konfigureras i nästan vilken form som helst, eftersom den är byggd med FlexQubes standardiserade byggblock kompletterat med digitala moduler som t.ex. motor, batteri, styrenhet och sensorer.

Planerad leverans är i mitten av september 2019, förutsatt att den nuvarande certifieringsprocessen kommer att godkännas i slutet av augusti 2019. Målet med eQart® är att erbjuda den mest användarvänliga automationslösningen för internlogistik. På köpet får kunderna FlexQube-konceptets unika flexibilitet att bygga en stor variation av storlekar och kundanpassade toppstrukturer.

Priset för eQart® kommer vara mellan 15 000 och 25 000 US dollar beroende på konfiguration. Ordern hanteras av FlexQube GmbH och Flexqubes tyska säljchef Jan Brettmann.

-Vi har investerat mycket tid och kapital i detta projekt och det känns väldigt positivt att få en formell beställning från en multinationell bilproducent som Daimler innan vi ens har introducerat produkten till den breda marknaden. Denna eQart® kommer testas hos ett Mercedes-Benz servicecenter och det finns potential för full utrullning till alla servicecentra världen över senare, säger Anders Fogelberg, CEO för FlexQube.

-Vi befinner oss i utvecklingsprocessens sista etapp och arbetar nu huvudsakligen med att få supply chain på plats, förbereda för montering och distribution, få alla nödvändiga certifieringar för produkten i EU, USA och Mexiko, träna försäljningsorganisationen och förbereda marknadsföringen i samband med försäljningsstart. Från vad vi vet just nu är certifieringen det enda som kan fördröja försäljningsstarten, om vi behöver göra några kompletteringar i den processen.

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige.

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvar-, flyg-, vitvaror- och entreprenadmaskiner bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.

Daimler AG är en industrikoncern, fordonstillverkare med huvudkontor i Stuttgart. Under åren 1998-2007 var koncernens namn DaimlerChrysler. Företaget bildades 1998 efter sammanslagningen av amerikanska Chrysler Corporation och tyska Daimler-Benz AG. Daimler AG har över 270 000 anställda och omsätter mer än 100 miljarder Euro.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Solectro laserrök-1 Teknik

    Laserrök – ett mycket hälsofarligt ämne

    Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning mfl är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett mycket hälsofarligt ämne?
    14