Anders Fogelberg, CEO FlexQube. Foto: FlexQube.

Sep 18, 2019

FlexQube får miljonorder från Mann+Hummel


Öppnar för uppföljningsaffärer.


FlexQube har erhållit en order på materialhanteringsvagnar och Liftrunnervagnar från Mann+Hummel Filtration Technology US LLC. 

Totala ordervärdet på denna initiala order uppgår till närmare 4 miljoner kronor och ordern levereras i första kvartalet 2020. Vagnarna och tåglösningen kommer att levereras till Mann+Hummels fabrik i Gastonia, North Carolina, USA.

-Detta är vår första större order vi ehåller efter att distributörsavtalet kring Liftrunner-produkterna signerats med STILL GmbH i mars, tidigare i år. Det finns möjligheter till uppföljningsorders för FlexQube inom Mann+Hummel-koncernen, dels i USA och Mexiko där FlexQube har exklusivitet att leverera Liftrunners tåglösning tillsammand med vagnar från FlexQube-konceptet, men också i Europa och övriga världen där Mann+Hummel har många fabriker finns det möjlighet att få sälja vagnar framöver.

-Vi är mycket nöjda över att Mann+Hummel ser FlexQube och Liftrunner-kombinationen som det mest lämpliga alternativet för internlogistik på Mann+Hummels fabriker i Nordamerika. Det finns en tydlig kostnads- och effektivitetsfördel med vår lösning jämfört med den nuvarande metoden som är väldigt gaffeltrucksintensiv, men också jämfört med andra konkurrerande leverantörer som erbjuder materialhanteringståg, kommenterar Anders Fogelberg, VD FlexQube AB (publ).

Mann+Hummel-koncernen är en tysk tillverkare med huvudkontor i Ludwigsburg, strax utanför Stuttgart. Företaget utvecklar, tillverkar och distribuerar bland annat vätske- och luftfilter samt filtersystem, insugssystem och system för termisk hantering. Ungefär 90% av försäljningen på ca 4 miljarder euro går till bilindustrin. Företaget och dess dotterbolag finns på över 80 platser runtom I världen. Företagsgruppen ägs av de två grundarfamiljerna.

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige. FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvar-, flyg-, vitvaror- och entreprenadmaskiner bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT