festo

Foto: Festo.

Jun 25, 2019

Flexibelt slutet återkopplat system från Festo


Servodrivsteg och servomotor som en enhet.

Varje modul passar perfekt ihop med nästa – med ett komplett drivsystem bestående av servodrivsteget CMMT-AS och servomotorn EMMT-AS från Festo möjliggörs fullständig anslutning av hårdvara och mjukvara. Användare kan ta hela drivsystemet med servodrivsteget, servomotorn och det mekaniska systemet i drift på bara tre minuter.

Det kompakta servodrivsteget CMMT-AS ingår i Festo Automation Platform. Det är konstruerat för dynamiska rörelser, från punkt till punkt och interpolerande, i krävande applikationer inom monterings- och hanteringstekniken för förpackningsmaskiner eller i elektronikbranschen. Det passar perfekt tillsammans med den synkrona AC-servomotorn EMMT-AS.

Tack vare det ”enkla återkopplade drivsystemet för Ethernet-baserade bussystem” möjliggör servodrivsteget CMMT-AS från Festo en fältbussintegration till produkterna från samtliga större styrsystemtillverkare. Detta gäller även för effektiv och enkel integration av CMMT-AS i alla applikationsprogram, inklusive särskilda funktionsblock för styrsystem, exempelvis från Siemens, Rockwell eller Beckhoff.

Autotuning-funktionen bidrar till enkel idrifttagning av roterande och linjära rörelser och optimerar automatiskt styrbeteendet för de anslutna servomotorerna och linjära mekanismerna från Festo – och stödjer även de mekaniska systemen från externa leverantörer under idrifttagningen.

EMMT-AS är en synkron AC-servomotor för krävande och dynamiska applikationer. Anslutningen av servomotorn EMMT-AS med en singel-kabel-lösning för strömförsörjningen, pulsgivaren och bromsen, förenklar och minskar installationsarbetet och sparar utrymme i kopplingsskåpet. Tekniskt präglas den av ett lågt rastermoment. Den är därmed enkel att reglera och garanterar rörelsenoggrannhet för både linjära och roterande positioneringsuppgifter.

Snabb idrifttagning
Enkel, tillförlitlig och framför allt snabbare idrifttagning möjliggörs av den inbyggda elektroniska typskylten, som innehåller alla relevanta motoruppgifter och kan läsas direkt från CMMT-AS.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT