Joros 70 järnhårda proffs drar försorg om produkternas kvalité, effektiviteten i verksamheten och försörjningstryggheten. Rörbockningsmaskinen på bilden har bockningskapaciteten DN200 med en 13 millimeter tjock rörvägg. Foto: Joros.

Mar 14, 2019

Finskt rörbockningsproffs satsar på nordiska marknaden


Med siktet inställt på tung industri i Sverige.

Finländska Joros Oy har know-how och moment för att bocka till och med ett metallrör på mer än 200 millimeter. Bolaget som tidigare var känt för sina brygg- och småbåtsprodukter har utvidgat sin verksamhet till processindustrin och satsar nu på allvar på den nordiska marknaden.

Tack vare en ny maskin kan bolaget erbjuda metallrörsbockning av upp till 225 millimeter breda rör.

– Med kallbockning av stora rör sparar vi industrins svetsningsbehov och den tid som åtgår till den. När ett rör alltigenom är av samma material, minskar också risken för läckor till ett minimum. Dessutom utför vi elektrolytpolering av rostfria stålprodukter, berättar Joros styrelseordförande Markus Silfverberg. 

Den tunga industrin i sikte

Export till de övriga nordiska länderna är ett naturligt drag för den svenskspråkige Silfverberg också för att kvalitetskraven är likadana i de nordiska länderna. Skillnaden är bara att marknaden är större. 

– I Sverige finns det mycket tung industri och därigenom ett intressant klientel. Svenskarna är också vana vid internationell handel och kan erbjuda sina produkter världen runt, vilket gagnar oss underleverantörer.

Joros Oy omsätter 8 M€. www.joros.fi/se

Text: Eila Lokka
 • May 22, 2019

  De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt

  Nyheter – Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo. Se filmen om projektet.
  0
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Reportage Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0