Joros 70 järnhårda proffs drar försorg om produkternas kvalité, effektiviteten i verksamheten och försörjningstryggheten. Rörbockningsmaskinen på bilden har bockningskapaciteten DN200 med en 13 millimeter tjock rörvägg. Foto: Joros.

Mar 14, 2019

Finskt rörbockningsproffs satsar på nordiska marknaden


Med siktet inställt på tung industri i Sverige.

Finländska Joros Oy har know-how och moment för att bocka till och med ett metallrör på mer än 200 millimeter. Bolaget som tidigare var känt för sina brygg- och småbåtsprodukter har utvidgat sin verksamhet till processindustrin och satsar nu på allvar på den nordiska marknaden.

Tack vare en ny maskin kan bolaget erbjuda metallrörsbockning av upp till 225 millimeter breda rör.

– Med kallbockning av stora rör sparar vi industrins svetsningsbehov och den tid som åtgår till den. När ett rör alltigenom är av samma material, minskar också risken för läckor till ett minimum. Dessutom utför vi elektrolytpolering av rostfria stålprodukter, berättar Joros styrelseordförande Markus Silfverberg. 

Den tunga industrin i sikte

Export till de övriga nordiska länderna är ett naturligt drag för den svenskspråkige Silfverberg också för att kvalitetskraven är likadana i de nordiska länderna. Skillnaden är bara att marknaden är större. 

– I Sverige finns det mycket tung industri och därigenom ett intressant klientel. Svenskarna är också vana vid internationell handel och kan erbjuda sina produkter världen runt, vilket gagnar oss underleverantörer.

Joros Oy omsätter 8 M€. www.joros.fi/se

Text: Eila Lokka
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  163

SENASTE NYTT