Alelion Åsa Nordström

Åsa Nordström. Foto: Alelion.

Mar 19, 2021

Får sin femte miljonorder från specialfordonstillverkaren


"Övergången från fossildrift till hållbar eldrift har verkligen tagit fart"

Tillverkaren av litiumjonbatterier, Alelion, får ytterligare en uppföljningsorder från den globala specialfordonstillverkaren Terberg Group värd 8 MSEK.

Ordern är den fjärde uppföljningsordern från Terberg Group och den femte sedan de båda bolagen tecknade ett samarbetsavtal 2018.

Den nya ordern ska levereras under tredje kvartalet 2021. Ordern omfattar liksom tidigare även serviceavtal. Terbergs tidigare order produceras redan i Alelions batterifabrik i Göteborg.

-Efterfrågan på serieproducerade batterisystem inom specialfordonssegmentet ökar och denna nya order visar att förändringen från fossildrift till hållbar eldrift nu verkligen har tagit fart, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Alelion Energy Systems utvecklar och tillverkar kundanpassade batterisystem med litiumjon-batterier, som ersätter fossildrift i olika typer av specialfordon. I samarbetet med Terberg Group har Alelion utvecklat ett batterisystem för eldrivna terminaltraktorer, som används för transport på distributionscentraler, hamnterminaler, flygplatser och i industrier.

Terberg Group är en av världens största oberoende tillverkare av specialfordon med egen verksamhet i tolv länder. Bland produkterna märks bland annat terminal- och Ro-Ro-traktorer.

Alelion Energy Systems inledde sitt samarbete med Terberg Group hösten 2018 då bolaget fick en första order på utveckling av två batterisystem anpassade till Terbergs specialfordon. Batterisystemen har certifierats i enlighet med lagkraven R100 och R10.

Alelion Energy Systems har de senaste åren ökat satsningarna inom mer avancerade högspänningsbatterisystem för specialfordon. Bolaget har fått ett flertal viktiga order inom segmentet, däribland från den svenska anläggningsmaskinstillverkaren Huddig. Flera av dessa kunder genomför nu tester i produkt vilket är den fas som föregår certifiering och start av serieproduktion.

Alelion tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknologi. Alelion hjälper sina kunder att lyckas med elektrifiering av industrifordon och växla över till en mer hållbar energianvändning. Med effektiva lösningar, en automatiserad produktion och en energigivande attityd, strävar Alelion ständigt framåt, för en bättre morgondag. Alelion har sitt huvudkontor i Göteborg. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT