Fr. v. Marco Camozzi, MD för Camozzi SpA, Mats Nilsson, VD Hydroscand Group och Kai Ovesson, VD Camozzi Scandinavia.

Sep 20, 2017

Familjeföretaget satsar inom tryckluft


Ingår samarbete med italienskt pneumatikföretag.

 

Det svenska familjeföretaget Hydroscand inleder nu ett samarbete med det italienska pneumatikföretaget Camozzi Pneumatik. Det nya samarbetet innebär att Hydroscand i Skandinavien kommer att sälja, marknadsföra och distribuera Camozzis produkter.

-Hydroscand ser Camozzi som en stabil partner utifrån ägarbild och organisation. De kan erbjuda Hydroscand ett sortiment som är väl anpassat mot flera av våra kundsegment och lever upp till våra krav på kvalitet, säger Mats Nilsson, VD för Hydroscand Group. Vidare berättar Mats att det nya samarbetet möjliggör Hydroscands satsning inom kategorin tryckluft. Något som han ser som ett måste för att möta den efterfrågan och det behov som finns på marknaden idag.

Camozzis skandinaviska VD, Kai Ovesson, ser också fördelar med samarbetet;

-För Camozzi kommer samarbetet att innebära en starkare position på marknaden. Hydroscand kan föra våra produkter närmare kunderna och erbjuda den tillgänglighet som marknaden idag kräver.

Samarbetet kommer att påbörjas redan under hösten, vilket Hydroscands kunder kommer att märka av i form av ett bredare sortiment inom pneumatik. Camozzis breda kompetens tillsammans med Hydroscands närhet till kunden innebär även en ökad servicegrad och tillgänglighet för nya och befintliga kunder.

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och har idag en omsättning på ca 200 miljoner Euro (2016), 200 slangservicebutiker och mer än 400 återförsäljare. Med drygt 1 100 anställda servar företaget över 21 000 kunder i Europa, Asien och Afrika.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0
 • Dec 12, 2019

  80 procent laddbara bilar till 2030

  Miljö Under onsdagen presenterades branschens färdplan för fossilfritt. Utbyggd infrastruktur och skattereformer är några politiska insatser som krävs.
  8
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  183

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0