Foto: STJ Sliptjänst.

Oct 18, 2018

Familjeföretaget satsar för framtiden


Investerar i en av marknadens nyaste slipmaskiner som nära dubblar kapaciteten och nu siktar man på fler kunder inom svensk stål- och verkstadsindustri.

Familjeägda Verktygssliperiet Sliptjänst AB i Norrköping fortsätter att satsa framåt. Sommaren 2018 investerade företaget i en Loroch 850 Solution för slipning av hss-kapklingor, segment-, friktion- och engångsklingor i hårdmetall.

-Vi ser med tillförsikt på framtiden, säger vd Ronny Henrysson, och i och med denna investering så har vi en av de nyaste maskinerna i Sverige för denna typ av slipning och kapaciteten har ökat med 80-90 procent. Vi har nu två stycken automatslipmaskiner för denna typ av slipning.

-Vi är det enda sliperiet i Östergötland som utför denna typ av slipning och på sikt hoppas vi på fler kunder från stål- och verkstadsindustrin i hela Sverige.

Kunderna vars verktyg Slitptjänst slipar finns över hela Sverige inom återvinnings-, plåt-, pappers-, trä-snickeri- och verkstadsindustrin.

Familjen Henrysson är femte familjen att driva Sliptjänst AB, även känt som Eskilstuna-Sliperiet i Norrköping som grundades redan 1924.

Bröderna Ronny och Kenneth Henrysson är kompanjoner sedan 2001 och slipmästare av andra generationen. Ronny drev tidigare bolaget mellan 1989-2001 tillsammans med deras framlidne far Bo Henrysson. De anställda är Jenny Henrysson och David Henrysson, fru och son till Ronny.

David Henrysson är slipmästare av tredje generationen och kommer under hösten 2018 bli delägare.

 

Loroch 850 Solution.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    56
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT