Foto: Scania.

Dec 12, 2019

Extra jullov för Scaniaanställda


Vikande efterfrågan ger 4000 inom produktionen i Södertälje chansen till längre julledighet i år.

Efterfrågan på lastbilar, bussar och motorer går ner i takt med att konjunkturern klingar av.

På Scania väljer man nu att stänga ner produktionen under jul, vilket ger de anställda möjlighet till en extra lång julledighet. Det rapporterar SVT Södertälje.

Möjligheten ges genom ett fackligt avtal och en tidsbank för plus- och minustid.

-Äntligen, efter en ganska lång period av eftersläpning med mycket extraarbete på helger och klämdagar har vi kommit ikapp med vår produktion samtidigt som vi har lägre orderingång. Så nu anpassar vi vår produktion till att ligga mer i takt med orderingången, säger Scanias presstalesperson Hans-Åke Danielsson.

Samtidigt kommer många visstidsanställda på Scania inte få förlängning på sina kontrakt. Visstidsanställningarna och tidsbankerna fungerar som konjunkturstötdämpare för Scania, förklarar  Scanias presstalesperson Hans-Åke Danielsson.

– Vi klarar 10-15 procents nedgång i efterfrågan med våra nuvarande system, med våra visstidsanställningar och tidsbankerna, säger han.
 • Mar 30, 2020

  Saab drar tillbaka utdelningsförslag

  Nyheter Stor orderstock och långsiktiga affärer har hittills skonat företaget från coronaeffekter, men bolaget utesluter inte negativ påverkan framöver.
  37
 • Mar 30, 2020

  Full fart hos teknikkonsulten

  Nyheter I januari öppnades dörrarna till ett nytt kontor i Gävle, efter två månader är flera intressanta projekt redan i rullning.
  101
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  23