Foto: Scania.

Dec 12, 2019

Extra jullov för Scaniaanställda


Vikande efterfrågan ger 4000 inom produktionen i Södertälje chansen till längre julledighet i år.

Efterfrågan på lastbilar, bussar och motorer går ner i takt med att konjunkturern klingar av.

På Scania väljer man nu att stänga ner produktionen under jul, vilket ger de anställda möjlighet till en extra lång julledighet. Det rapporterar SVT Södertälje.

Möjligheten ges genom ett fackligt avtal och en tidsbank för plus- och minustid.

-Äntligen, efter en ganska lång period av eftersläpning med mycket extraarbete på helger och klämdagar har vi kommit ikapp med vår produktion samtidigt som vi har lägre orderingång. Så nu anpassar vi vår produktion till att ligga mer i takt med orderingången, säger Scanias presstalesperson Hans-Åke Danielsson.

Samtidigt kommer många visstidsanställda på Scania inte få förlängning på sina kontrakt. Visstidsanställningarna och tidsbankerna fungerar som konjunkturstötdämpare för Scania, förklarar  Scanias presstalesperson Hans-Åke Danielsson.

– Vi klarar 10-15 procents nedgång i efterfrågan med våra nuvarande system, med våra visstidsanställningar och tidsbankerna, säger han.
 • Jan 17, 2020

  C Edgren byter namn till Tappex

  Branschnytt Tappex, som sedan flera år äger C Edgren, är en spelare med starka muskler när det gäller infästningar på den europeiska marknaden.
  27
 • Jan 17, 2020

  Midroc förvärvar CraneX

  Nyheter Ska bli starkare inom industrin i Norrland.
  136
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  16