Kommunalrådet Ulla Gradeen (S), näringsminister Mikael Damberg (S) och Ewes vd Anton Svensson.

Apr 26, 2017

"Industrin en oerhört viktig bas för det svenska samhällets utveckling"


När Ewes i Bredaryd fick besök av näringsminister Mikael Damberg, diskuterades tillverkning i Sverige, betalningsvillkor och ungdomars intresse för modern industri.

Den 29 mars besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg Jönköpings län för att besöka det lokala näringslivet. På agendan stod bland annat samtal om investeringar i svensk industri, arbete för nyanlända och matchning på arbetsmarknaden.

– Det är en given arbetsuppgift för en näringsminister att besöka Gnosjöregionen med jämna mellanrum, sade näringsminister Mikael Damberg i en kommentar till Värnamo Nyheter.

Bland annat besökte Damberg EWES AB i Bredaryd, som drivs av tredje generationen, kusinerna Anton Svensson, vd, och Anders Cederquist, produktionschef. Besöket på EWES var en uppföljning på en middag som Näringsdepartementet höll i vintras för bolag som tagit hem verksamhet till Sverige.

Vid mötet deltog utöver ledningen, Anton Svensson och Anders Cederquist, även regionens fackombud Annelie Borgström.

Anton Svensson berättar för Svensk Verkstad:

-Vi förde diskussioner om att förbättra industrins möjlighet att stanna kvar, utvecklas och verka i Sverige. Vi diskuterade även behovet av att få till stånd ett tydligt regelverk kring betalningsvillkor och att få unga att intressera sig för modern svensk industri.

-Vi kan konstatera att industrin sysselsätter fortsatt 1 miljoner svenskar och är en oerhört viktig bas för det svenska samhällets utveckling. Tyvärr är inte industrin högst upp på den politiska agendan, men Damberg var tydlig med att svensk industri är viktig för Sveriges regering och samhällskontraktet, säger Anton Svensson till Svensk Verkstad.

Innan Damberg lämnade Gnosjöregionen hann han med ett besök på bemanningsföretaget Epab också.

Foton: EWES.
  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT