FANUC CR-14iAL-New_LL

FANUC CR-14iAL. Foto: Fanuc.

Apr 11, 2019

Europapremiär för Fanucs nya gröna kollaborativa robot


Klarar tyngre nyttolast och har större räckvidd.

Det var på Hannover Messe i förra veckan som FANUCs nya CR-14iA / L-robot hade Europapremiär. Den gröna roboten är ett tillägg till Fanucs CR-serie och kombinerar funktionerna i den mindre CR-7iA med den större CR-15iA.

CR-14iA / L är utvecklad för att kunna lyfta tungare nyttolast än CR-7iA och samtidigt ha större räckvidd. Den kollaborativa roboten kan hantera nyttolast upp till 14 kg med en räckvidd på upp till 820 mm. Maximal räckvidd på 911 mm kan dock användas med nyttolast upp till 12 kg. Som övriga kollaborativa robotar i CR-serien är den utrustad med en högkänslig sensor. Resultatet är en lösning som är både effektiv och säker.

Kombinationen av CR-14iA / L med en mobil plattform har redan införts i Japan. En tillverkaroberoende kombination av FANUC-robotar med flera mobila plattformar (AGV) är planerad för den europeiska marknaden.

Som med FANUCs andra robotar kan CR-14iA / L användas universellt. Claude Seiler, European Technical Support Manager säger:

"För att vara en liten robot har den en relativt lång räckvidd, vilket innebär att den inte bara kan användas för applikationer i begränsade utrymmen, utan även för de som har tyngre nyttolast, t.ex. vid lastning och lossning av maskiner. "
 • Oct 23, 2019

  Stabilt resultat för ABB

  Nyheter Framförallt stabilt inom elektrifiering medan det blåser motvind inom robotik och automation.
  69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  363
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  449

 • Teknik

  Avstickning med hög produktivitet

  Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.
  3