FANUC CR-14iAL-New_LL

FANUC CR-14iAL. Foto: Fanuc.

Apr 11, 2019

Europapremiär för Fanucs nya gröna kollaborativa robot


Klarar tyngre nyttolast och har större räckvidd.

Det var på Hannover Messe i förra veckan som FANUCs nya CR-14iA / L-robot hade Europapremiär. Den gröna roboten är ett tillägg till Fanucs CR-serie och kombinerar funktionerna i den mindre CR-7iA med den större CR-15iA.

CR-14iA / L är utvecklad för att kunna lyfta tungare nyttolast än CR-7iA och samtidigt ha större räckvidd. Den kollaborativa roboten kan hantera nyttolast upp till 14 kg med en räckvidd på upp till 820 mm. Maximal räckvidd på 911 mm kan dock användas med nyttolast upp till 12 kg. Som övriga kollaborativa robotar i CR-serien är den utrustad med en högkänslig sensor. Resultatet är en lösning som är både effektiv och säker.

Kombinationen av CR-14iA / L med en mobil plattform har redan införts i Japan. En tillverkaroberoende kombination av FANUC-robotar med flera mobila plattformar (AGV) är planerad för den europeiska marknaden.

Som med FANUCs andra robotar kan CR-14iA / L användas universellt. Claude Seiler, European Technical Support Manager säger:

"För att vara en liten robot har den en relativt lång räckvidd, vilket innebär att den inte bara kan användas för applikationer i begränsade utrymmen, utan även för de som har tyngre nyttolast, t.ex. vid lastning och lossning av maskiner. "
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT