På torsdagen var delar av teamet bakom EuroBLECH 2018 på plats i Stockholm för att möta branschpressen. Linda Steen, Trade Fair Agency, i mitten, omgärdad av Susanne Neuner och Melanie Kaufmann, Mack Brooks exhibitions. Foto: Svensk Verkstad.

May 31, 2018

Digitalisering huvudtemat på EuroBLECH 2018


När plåtbearbetningsmässan EuroBLECH arrangeras för 25e gången, den 23–26 oktober, är det digitalisering som är temat: Step into the digital reality.

Med tanke på att digitalisering och automatisering nu börjar nå även de små och medelstora företagen och det faktum att cirka hälften av besökarna utgörs av just små och medelstora företag så blir det säkerligen en fullträff.

-Den största utmaningen för företag inom plåtbearbetningsbranschen är att skapa en intelligent tillverkningsmiljö som baseras på ett säkert utbyte av data och nätverk mellan maskiner och processer. EuroBLECH 2018 ger besökarna möjlighet att hitta lösningar för dessa utmaningar och träffa affärspartner för att hjälpa dem med integreringen av dessa processer, maskiner och system i sin produktion, säger Evelyn Warwick, som är utställningsansvarig för EuroBLECH på uppdrag av arrangören Mack Brooks Exhibitions.

Industri 4.0 och Smart Factory har alltså blivit viktiga ämnen även inom plåtbearbetning och besökare vid årets mässa kan förvänta sig ett brett utbud av intelligenta lösningar och innovativa maskiner för modern produktion inom plåtbearbetning, vilka demonstreras i de olika montrarna.

Sex månader innan evenemanget hade omkring 1 400 utställare från 38 länder redan säkrat en monter och man sneglar på föregående mässa 2016, kan nog räkna med i runda slängar ca 60.000 besökare.

Svenska utställare på plats är AGAB, AP&T, Cidan Machinery, Fumex, GCE, Hedin Lagan, IGEMS, Lamiflex, Metalcolour, Ortic, Quintus Technologies, SSAB, SweBend och Ursviken Technology.

Efter sommaren kommer Svensk Verkstads stora mässnummer, då vi fördjupar oss i innehållet och de nyheter som kommer att presenteras på EuroBLECH 2018.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT