Dr. Christian Koroschetz, CTO, Technoloy Development på AP&T. Foto: AP&T.

Nov 27, 2017

"Ett viktigt genombrott i aluminiumproduktionstekniken"


Tekniken möjliggör tillverkning av lättare och och säkrare bilar. Nu vinner företaget pris för sin innovativa formningsteknik för höghållfast aluminium.

AP&T, med huvudkontor i Ulricehamn, har fått ännu ett prestigefyllt pris för sin unika produktionslösning för formning av höghållfast aluminium. Företaget tilldelas Quality Innovation Award 2017 i Sverige av SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

– Vi är väldigt stolta över att resultatet av vårt senaste innovationsarbete uppmärksammas och belönas av SIQ. Vår nya teknologi för formning av höghållfast aluminium skapar verklig kundnytta och gör det möjligt för fordonsindustrin att möta efterfrågan på lättare, säkrare och energieffektivare bilar, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO, Technoloy Development på AP&T.

Domarkommittén motiverar sitt beslut så här:

"Genom ett holistiskt och systematiskt tillvägagångssätt, som kombinerat många olika kompetenser, har ny rationell teknik för komplex formning av höghållfast aluminium utvecklats. Med den nya tekniken kan materialets tjocklek och vikt minska radikalt, vilket leder till lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan samtidigt som krocksäkerheten ökar. Tillsammans gör det här innovationen till ett viktigt genombrott i aluminiumproduktionstekniken."

Tidigare i år tilldelades AP&T den internationella utmärkelsen Altair Enlighten Award 2017, som premierar betydelsefulla viktbesparande innovationer för bilindustrin.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    24