Oscar Köhler, Platschef på Ryds Glas i Göteborg Sävedal fick sin leverans av en splitter ny Smartlift 408 Outdoor highlifter i Ryds Glas-grön kulör. Här handskakandes med Robert Larsson, Operativ chef Väst från Pirtek. Foto: Pirtek.

Jan 11, 2019

Ett smartare samarbete mellan tre experter


I dagarna undertecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som i sin tur levererade ännu en lift till Ryds Glas. Avtalet gör Pirtek till Smartlifts servicepartner ute på fält.

Att skapa samarbeten mellan olika aktörer kan medföra besparingar för många företag. Att anlita en extern partner för service på fält medför mindre kostnader för skapandet eller utökningen av den egna serviceorganisationen. Här anser sig Pirtek ha en viktig plats att fylla.

”Smartlift levererar en rad smarta liftar med fokus på att effektivisera arbetsprocesserna och förbättra arbetsmiljön. Det krävs inga tunga lyft eller slitsamma arbetsuppgifter när du arbetar med en Smartlift.” säger Anders Werneskog, Area Sales Manager på Smartlift.

Anders fortsätter:

”Vi känner ett stort ansvar för helheten i vår försäljning, även efter leverans. Att ha en pålitlig och kompetent samarbetspartner som åker ut till våra kunder där våra liftar befinner sig är en stor tillgång för oss och våra kunder.”

Precis som Pirtek, erbjuder Ryds Glas jourhjälp. Oscar Köhler, Platschef på Ryds Glas i Göteborg Sävedal säger:

”Om våra montörer är ute på jobb och får problem med liften är det oersättligt att kunna få akut hjälp oavsett tid på dygnet.”

Pirtek Europe etablerades på den brittiska marknaden år 1988 och har sedan dess vuxit till att bli Europas ledande leverantör av servicetjänster inom mobil tillverkning av hydraulslang. Hösten 2017 etablerade sig Pirtek på den svenska marknaden genom förvärvet av Slangakuten.

Pirtek Europe driver för närvarande 185 servicecenter och har över 740 slangbussar verksamma i Sverige, Belgien, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Irland och Storbritannien. Pirteks målsättning är att tillhandahålla den snabbaste och mest tillgängliga servicen 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. 

Smartlift har sedan drygt 10 år försett byggindustrin med glaslyftar och succén bara fortsätter. Efter att efterfrågan i Sverige markant har ökat så är Anders Werneskog anställd som Area Sales manager för den svenska och Nordiska marknaden. Smartlift byggs på den egna fabriken i Nyköping-Mors som ligger på Jylland. Egen tillverkning och en egen produktutveckling som hela tiden driver på för att tillverka de bästa och smartaste maskinerna för att slippa hantera tunga lyft och spara både människor och material.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49